SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Španskih borcih Pajacek in punčka

2

termometer

V Centru kulture Španski borci bo drevi premiera predstave za otroke Pajacek in punčka, ki je nastala po literarni predlogi istoimenskega dela Kajetana Koviča v produkciji gledališča Škuc.

Gledališka predstava prek pripovedi o osamljeni deklici, ki hrepeni po bližini in prijateljstvu, spregovori o odgovornosti do drugih.

V predstavi, namenjeni otrokom, starejšim od štirih let, igrajo Anja Drnovšek, Nik Škrlec, Laura Zafred in Matic Smolnikar. Za kostume in sceno je poskrbel Andrej Vrhovnik, dramaturginja predstave je Eva Jagodic.

Dramaturginja je ob predstavi zapisala, da se v delu Pajacek in Punčka izrisuje izkušnja notranje in fizične bolečine ter osamljenosti, ki jih otroški literarni lik preganja z igro. Punčko Kovič slika kot pozitiven lik, a vseeno spoznamo tudi njene slabe lastnosti.

Pajacek se v zgodbi pojavi kot dekličin zaupnik, ki ve, kaj je prav in kaj narobe ter ji to na nevsiljiv in diskreten način tudi pokaže. V tem se kaže pomen prijateljev in vrstnikov, ki močno vplivajo na razvoj posameznikovega vedenja, je zapisala Jagodiceva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin