Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

knjige

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 14.00

6 let, 7 mesecev

Prelistano: Veliki dobitek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Meike Winnemuth, 50-letnica iz Hamburga, novinarka, 11. oktobra 2010 v oddaji Lepo je biti milijonar priigra 500 tisoč evrov. Namesto za nakup novih zaves se odloči, da bo potovala.

(Das grosse Los) Avtorica: Meike Winnemuth Založba: Učila International, 2014 Cena: 14,90 evra (žepna knjiga)

Meike silvestrovo preživi s prijatelji, nato pa januarja začne svoje potovanje: Sydney, Buenos Aires, Mumbaj, Šanghaj, Honolulu, San Francisco, London, Kopenhagen, Barcelona, Tel Aviv, Adis Abeba in Havana. In kakšno potovanje je to!

Na hitro odda stanovanje, spakira kovček, kupi majhen prenosni računalnik in že je pripravljena na največjo dogodivščino svojega življenja. Vnaprej si rezervira za vsako mesto posebej bivališče in nič drugega.

Knjiga je pravzaprav skupek pisem, ki jih je iz vsakega mesta pošiljala prijateljem, staršem, nekdanjim ljubimcem in so dostopne tudi na njenem blogu (http://www.vormirdiewelt.de/). Prav tako so ji bralci njenega bloga svetovali, koga naj obišče, kje naj je, kaj naj poskusi. Odloči se, da se bo v vsakem mestu naučila nekaj novega (plesanje tanga, igranje na ukulele …).

Na potovanju jo spremljajo izjemna hrana, ki jo kljub čudnemu videzu vedno poskusi, prijatelji, s katerimi se dogovori, da jo obiščejo, kjerkoli je, čudoviti ljudje, ki jih spozna in so polni topline ter neverjetnih zgodb, revščina, ki jo presune, ter spoznanje, da je mogoče živeti kjerkoli. In moški, ah, čisto navdušeni nad blondinko! Ponavadi vsiljivi in v nekaterih mestih prav nemogoči.

Kako bo doma? Niti sanja se mi ne. Mrzlo, bi rekla. Sivo. Tega že dvanajst mesecev nisem doživela, če izvzamemo peščico deževnih dni.

Knjiga, ki je prava mešanica Lonely Planet in knjig za samopomoč, je zanimiv pogled na to, kaj lahko narediš v enem letu z nekaj poguma, veliko zdrave pameti in izkušnjami. Vsekakor velja, da ko staro življenje ni več dobro, imaš vselej pravico do drugega.

Ne spreglejte