SiolNET. Trendi Kultura
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igralec Evgen Car praznuje 70-letnico

4

termometer

Igralec Evgen Car, ki je večino svoje gledališke kariere preživel v Mestnem gledališču ljubljanskem, danes praznuje 70. rojstni dan.

Igralec, ki je letos prejel tudi odličje Marija Vera za življenjsko delo, je dejal, da kljub temu, da se je upokojil leta 2007, še vedno obožuje gledališče in igro.

"Mislim, da sploh ni važno, kakšne vloge kdo igra. V gledališče hodim, da vidim dobre igralce. Za igralca je važno predvsem, da je sprejet," je poudaril Car, ki se je proslavil predvsem s komičnimi vlogami.

Prikrajšan za resne teme "Ker so me sprejeli v lahkotnih vlogah, sem bil morda malo prikrajšan za resne. Zato sem si na koncu kariere sam napisal resno vlogo (Štorklje umirajo iz leta 2011). Več je igralcev za resne kot za komične vloge, in mene so v tem prepoznali. Moram reči, da sem v tem užival. Pravzaprav sem užival kar v vseh, ki sem jih dobil," je dejal.

Ob tem je Car poudaril, da gledališče ni pedagoška stvar, kot ga dojemajo nekateri. Po njegovih besedah malo gledalcev gledališče obišče, da bi bili tam razsvetljeni, kot je bilo to nekoč, saj lahko ljudje ta vedenja danes dobijo iz drugih medijev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin