Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
7.45

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

festival vino Pubec

Petek, 3. 11. 2023, 7.45

6 mesecev

Začetek vinskih slavij na Štajerskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Pubec | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Teden dni pred martinovim v Mariboru prirejajo Salon štajerskih mladih vin, ki bo prihodnji teden ponovitev dobil tudi v Ljubljani.

V Mariboru prirejajo 8. Salon štajerskih mladih vin, enega najodmevnejših vinskih dogodkov za velikim mariborskim martinovanjem. Temelj projekta je sodelovanje, ki štajerske vinarje povezuje v celoto in tako ostaja ena izmed redkih tovrstnih zgodb, prek katere želijo s promocijo mladih vin povečati zanimanje zanje ter za vinorodni okoliš tako doma kot v tujini.

Mlado vino Pubec je belo vino, lahko je bela sorta ali mešano belo vino, ki pa mora prihajati iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. Vsebovati mora med 10,5 in 12,5 odstotka alkohola, kot suho ali polsuho vino pa lahko vsebuje med 5,5 grama in sedem gramov skupnih kislin na liter.

Vinarji, povezani v projekt, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa ga zaradi odmevnosti tudi pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila. Uradni začetek prodaje tega štajerskega mladega vina bo letos 27. novembra, ko bo na voljo 18 mladih štajerskih vin.

vinograd, Štajerska | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti, pa tudi manjše, družinske vinogradnike. Tokrat bodo svoja vina ob kulinariki in dobri glasbi predstavili na novi, butični lokaciji v Minoritski cerkvi.

Organizatorja in pobudnika projekta Boruta Cvetka veseli, da tudi letos pri Pubecu sodeluje kar 18 vinarjev, kar pomeni, da so projekt prepoznali kot pravo priložnost za najboljšo promocijo. Vina so po njegovem letos prav tako dobra ne glede na izzive, ki so jih imeli s slabim vremenom.

Pubeci se bodo letos že petič znova predstavili tudi v prestolnici, kjer bo dogodek v sredo v Festivalni dvorani. Oba dogodka bo pospremila štajerska kulinarika, pripravljena na inovativen način izpod spretnih prstov mariborskih kuharskih mojstrov.

Organizatorji bodo od vsake prodane vstopnice donirali po en evro društvu Namesto pike vejica.

Oglejte si še:

Najstarejša trta na svetu, Maribor
Trendi Najstarejša trta na svetu dala 32 kilogramov pridelka
Ne spreglejte