Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2015,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

advertorial Pekarna Pečjak burek

Četrtek, 12. 11. 2015, 10.00

2 meseca, 1 teden

V Slovenijo je prišel argentinski burek (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Burek s čilijem in olivami? Poglejte, kako smo ga pekli skupaj s Pekarno Pečjak in Marcosom, ki je navdih zanj našel v tradicionalni argentinski jedi.

Našli smo ga!

V začetku jeseni smo skupaj s Pekarno Pečjak sklenili, da je čas za nov okus bureka na njihovih prodajnih policah. Želeli so nekaj novega, svežega, nekaj po okusu njihovih strank. Podali smo se na zanimivo iskanje novih receptov in se veselili zmagovalnega.

Nagradni natečaj je več kot uspel, saj ste nam bralci pridno pošiljali zanimive recepte za nov burek. Slastnih idej je bilo veliko, na koncu pa ste izbrali najboljšo. Recept za zmagovalni burek je prispeval Marcos Gaser, ki je navdih zanj našel v argentinski tradicionalni kuhinji.

Burek kot argentinska "empanada de carne"

Marcos Gaser je argentinski Slovenec, rojen v Buenos Airesu, z družino pa se je pred šestimi leti preselil v Slovenijo, na Škofljico, zelo blizu prve trgovine Pečjak. Po izobrazbi je inženir živilstva in prehrane, zato ga je naš natečaj še posebej zanimal.

In od kod Marcosu ideja za recept? "Ker sem pač rojen v Argentini in je tam zelo popularna jed empanada de carne. Se mi je zazdelo, da bi bil burek, ki bi imel podoben nadev kot argentinske tradicionalne empanade, lahko zanimiva ideja."

Burek za prste obliznit, poleg tega pa tudi kakovosten obrok

Prepogosto zmanjka časa za kuhanje in pripravljanje kakovostnega obroka, zato večkrat posežemo po hitri prehrani, ki pa ne velja za najbolj zdravo. Pekarna Pečjak je našla rešitev – hitro pripravljen obrok, ki pa je tudi kakovosten.

Njihovi izdelki so po okusu in kakovosti enaki tradicionalno pripravljeni hrani, a jih je mogoče pripraviti v le pol ure ali celo manj. Zato so priljubljeni v vse več gospodinjstvih, pa tudi v hotelih in restavracijah, v šolah, vrtcih in bolnišnicah.

Tako se izkoristi nagrada!

Marcos je navdušen nad svojo nagrado: "Dobil bom večjo količino 'lastnega' bureka. Pa še 100 evrov v različnih proizvodih Pečjak!"

To pa še ni vse, prijateljem je namreč obljubil, da bo priredil pokušino za vse prijatelje in znance, ki so glasovali za njegov burek. "In to bom tudi storil," obljublja Marcos.

Se vam že cedijo sline?

Ne spreglejte