Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
20.23

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Slovenski festival vin LJUBLJANSKA VINSKA POT martinovanje vino PR članek

Petek, 10. 11. 2023, 20.23

5 mesecev, 2 tedna

Prihaja 25. Slovenski festival vin!

Oglasno sporočilo

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ljubitelji vina lahko okusili na že 25. ediciji najprestižnejšega dogodka s področja kulture pitja vina - Slovenskem festivalu vin, ki bo tokrat potekal v Cankarjevem domu, natančneje v četrtek in petek, 16. in 17. novembra, od 16. do 21. ure. Vstopnice so že v prodaji.

SFV23_okvircek social | Foto: Proevent Foto: Proevent

Organizatorji festivala napovedujejo izjemno bogat festival, na katerem pričakujejo več kot 120 vinarjev vseh vinorodnih dežel Slovenije in veliko tujih z več kot 550 vinskimi vzorci ter številna kulinarična doživetja. Na dogodku bodo predstavljena tudi najbolje ocenjena vina z letošnjega strokovnega ocenjevanja vin, ki ga vodi prof. dr. Tatjana Košmerl. Razglasitev zmagovalcev bo potekala prvi dan festivala ob 16. uri.

Za obiskovalce bodo na voljo tudi vodene vinske delavnice, ki jih ne gre zamuditi – spoznavanje najbolje ocenjenih vin z letošnjega ocenjevanja, degustacija vin v temi, delavnica vina in čokolade, delavnica slikanja ob vinu Arty Party, degustacija vin nove kleti FOUCH, Masterclass degustacija vin iz Veneta – kleti Masi.

Novost pa je predstavitev Degustacije na daljavo Digital Wine Tasting, ki ga tokrat brezplačno na festivalu predstavlja BIC Ljubljana in bo v petek, 17. novembra ob 15. uri v  dvorani M1.

Po lanski uspešnici predstavitve izvoznih in prodajnih možnosti v ZD so se organizatorji odločili, da bodo na letošnjem festivalu vinarjem predstavili možnosti prodora v Anglijo.

Vinarji pa bodo lahko v četrtek, 16. novembra, ob 14.45 ustanovitelja Glass of Bubbly g. Christopherja Walkey-a vprašali kako prodreti na angleški trg, povprašali.

096-LVP-DSC02571-min | Foto: Proevent Foto: Proevent

VSTOPNICE SO ŽE NA VOLJO!

Vstopnice za festival in delavnice so že na voljo prek spletne strani proticket.si ali v času festivala na blagajnah.   

25. SLOVENSKI FESTIVAL VIN – 16. in 17. november 2023

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ljubitelji vina lahko okusili na že 25. izvedbi najprestižnejšega dogodka s področja kulture pitja vina – Slovenskem festivalu vin, ki bo tokrat potekal v Cankarjevem domu, natančneje v četrtek in petek, 16. in 17. novembra, od 16. do 21. ure. 

Organizatorji festivala napovedujejo izjemno bogat festival, na katerem pričakujejo več kot 120 vinarjev vseh vinorodnih dežel Slovenije in veliko tujih z več kot 550 vinskimi vzorci ter številna kulinarična doživetja. Na dogodku bodo predstavljena tudi najbolje ocenjena vina z letošnjega strokovnega ocenjevanja vin, ki ga vodi prof. dr. Tatjana Košmerl. Razglasitev zmagovalcev bo potekala prvi dan festivala – 16. novembra ob 16. uri.

Fotogalerija
1 / 3

Slovenski festival vin pot podpirajo

SFV23 - logotipi | Foto:

Več o dogajanju in sodelujočih na spletni strani Slovenskega festivala vin, Facebook in Instragram profilu.

Prireditev je del programa NOVEMBER GOURMET LJUBLJANA

Organizator Slovenskega festivala vin - Proevent d.o.o.

Naročnik oglasnega sporočila je PROEVENT D.O.O.

Ne spreglejte