Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2016,
8.29

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

advertorial nedelja družina smoothie smuti zdrav zajtrk zdrav obrok Ljubljanske mlekarne

Sreda, 10. 2. 2016, 8.29

2 meseca, 1 teden

Obrok, ki si zasluži poseben prostor na našem jedilniku

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Sadje in naravni jogurt v enem kozarčku predstavljata odlično budnico ali preprosto popoldansko malico, ki lahko prispeva k dobremu počutju. Smutiji si zaslužijo poseben prostor na našem jedilniku.

Smutiji so več kot sadje in zelenjava, zmešana z vodo, mlekom ali jogurtom – to je pravi veliki obrok v malem kozarcu. Namesto zamudne priprave si lahko privoščite že narejenega. Že pripravljeni Mu Smoothieji so še posebej priročni – vedno so na razpolago in vedno so sveži.

Prednosti uživanja smutijev:

Ste vedeli, kakšne prednosti v sebi skriva en preprost obrok, ki nas nasiti in oskrbi s tekočino?

1. Nimate časa za postanek v trgovini, da bi si pripravili svež sadni obrok? Sadje mora biti dnevno na našem jedilniku, vendar, roko na srce, pogosto ne utegnemo kupiti dnevno sveže zaloge sadja. S smutijem iz naravnega jogurta in sadja vsaj delno zadostimo potrebam po vitaminih in vlakninah.

2. Smuti je hiter in kakovosten nadomestek polnega obroka. Medtem ko si v naglici nalijemo kozarec svežega Mu Smoothieja in imamo zajtrk ali malico tako rekoč že pripravljeno, lahko hitro uredimo še kakšen opravek, ki bi ga sicer morali žrtvovati za pripravo obroka.

3. Otroci obožujejo smutije. Najmlajšim približati polnovredno hrano ni vedno najlažja naloga, na srečo pa večina otrok obožuje kremasto strukturo slastnih smutijev, ki jih odlikuje okus sočnega sadja. Postrezite jim z Mu Smoothieji jagoda-banana breskev-pomaranča.

4. Hitreje do idealne teže. Če nadomestimo en obrok s smutijem, smo na dobro poti, da uspešno znižamo telesno težo. Vlaknine, ki jih zaužijemo s smutiji, vplivajo tudi na boljšo prebavo.

5. Smutiji so lahko tudi odličen posladek, odvisno od tega, kako ga postrežemo. V lepi skodelici ali lončku, z vejico mete, melise ali sladke bazilike ter s koščkom svežega sadja na vrhu bo smuti odličen desert.

6. V sadno-mlečnem smutiju po navadi uporabimo celo sadje, medtem ko pri sočenju sadja ločimo pulpo od soka, zaradi česar ima takšen napitek manj vlaknin od smutija iz celega sadja. Več vlaknin poskrbi, da bomo dlje časa ostali siti.

7. Smutiji, narejeni s jogurtom, telo oskrbijo s kalcijem. Maščobe v jogurtu pa poskrbijo, da telo lažje absorbira vitamine.

8. S pitjem smutijev poskrbimo za vnos dodatne tekočine. Telo potrebuje veliko tekočine, odžejajte se že zjutraj.

Pitje smutijev ima toliko prednosti, da ni razloga, da si ne bi vsak dan privoščili kozarca slastnega napitka, ki nam bo polepšal dan in izboljšal splošno počutje.

Ne spreglejte