SiolNET. Trendi Kulinarika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko nedeljski kuhar postane pomočnik naše kuharske mojstrice

1

termometer

Dovolj je bila preprosta prijava na naši spletni strani, da je Damjan Sajovič lahko vstopil v svet svetovne kulinarike. "Veliko se moram še naučiti," je bil eden njegovih prvih vtisov.

Damjan Sajovič je v Portorožu doživel pravo učno urico visoke kulinarike. Ana Roš ga je za nekaj ur vzela pod svoje okrilje in mu predstavila novo dimenzijo kuhanja. "Uporablja veliko sestavin, ki jih v normalni kuhinji ne uporabljamo," je svoje misli nekje na pol poti portoroške kuharske pustolovščine strnil naš zadnji kuharski pomočnik, ki je v Portorožu uresničil svoje sanje po napredovanju iz običajnega nedeljskega v nekoliko bolj veščega domačega amaterskega kuharja.

Damjan sicer zelo rad kuha, vendar se zaradi stiske s časom lahko med kuhinjskimi lonci izživlja predvsem konec tedna. V svoje običajne menije bo zdaj skušal vnesti tudi kanček Ane Roš. "Veliko se moram še naučiti," se zaveda Damjan, zato je svojo priložnost ob kuharski mojstrici vzel zelo resno.

Kljub kaosu nasmeh ni zbledel

"Malo je kaotično," je med pripravami jedi priznal Damjan, ki pa kljub obilici naročil in čakajočih lačnih ust ni izgubil nasmeha in volje po novem znanju.

Z Ano sta se takoj ujela. Pokazala mu je njegove zadolžitve, on pa jo je zasipal z vprašanji. Že čez nekaj minut je bilo videti, kot da imamo pripravo jedi v malem prstu. Rezanje, mešanje in karameliziranje – njegove roke so v Anini kuhinji takoj počutile kot doma.

Od sladice do prašička

Damjan se je tisti večer specializiral za sladici, ustrašil se ni niti gorilnika, Ano pa je zasliševal tudi o drugih jedeh. Njegovo pozornost je takoj pritegnil sočni sendvič s prašičkom, zanimale pa so ga tudi podrobnosti o morskih uličnih specialitetah.

Za konec pravi obmorski vrhunec

Večer je minil gladko, čeprav je bil tempo dela kar naporen in pospešeno ustvarjalen. Na koncu so z nasmehom ugotovili, da je bil večer odličen konec poletnega potepanja po Sloveniji.

Srebrna potujoča kuhinja je pozno zvečer ugasnila pod barvitim sojem žarometov in se poslovila od vseh njenih zadovoljnih gostov.

Portorož je bil gotovo popoln vrhunec Aninega poletja, ki nas je navdal z upanjem po ponovitvi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin