SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Travis Barker želi premagati strah pred letenjem

1

termometer

 |  | Foto:

Travis Barker, sicer bobnar skupine Blink 182, je leta 2008 preživel nesrečo z letalom. Od takrat se boji letenja, svoj strah pa želi premagati s hipnoterapijo.

Po hudi letalski nesreči je Travis Barker utrpel "le" hude opekline, njegova dva prijatelja pa sta v tej nesreči izgubila življenje. Po treh letih pa se Barker še vedno boji letenja, kar ga ovira pri opravljanju svojega poklica. "Na žalost ne morem hoditi na toliko turnej, kakor bi si sam želel, ker se bojim letenja. To postaja velika ovira, ki jo želim premostiti," je povedal 35-letni bobnar.

Barker se je odločil, da bo poskusil s hipnoterapijo, ki sicer zajema različne tehnike, ki dovoljujejo terapevtu, da pomaga osebi pri aktiviranju svojih lastnih virov, s čimer pride do terapevtskih sprememb. "Pustil sem se hipnotizirati, upam pa, da mi bo zdravnik pomagal spet leteti," je še povedal Barker.

Hipnoterapija pa se uporablja pri vrsti problemov, med najpogostejšimi so opustitev kajenja ali slabih navad, hujšanje, gradnja samopodobe, zdravljenje depresije, nespečnost, nadzor jeze, napadi panike …

Ta tragedija pa je Barkerja spodbudila, da je začel ceniti življenje, spremenil pa je tudi svoj način življenja. "Zdaj tečem vsak dan, prej pa tega nikoli nisem počel. Ko sem ležal v bolnišnici, sem si prisegel, če preživim, se bom prehranjeval zdravo in skrbel za svoje telo," dodaja Barker. "Postal sem vegan, premostil pa sem tudi svojo odvisnost od tablet za bolečine," pravi Barker.

Skupina Blink 182 je pred dnevi izdala svoj najnovejši album Neighborhoods, zaradi Barkerjeve fobije pa je najavila le nekaj koncertov. V sredo bodo nastopili v mestu Mountain View, nato pa še v San Diegu, Las Vegasu, Los Angelesu in New Orleansu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin