SiolNET. Trendi Glasba
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Križi in težave gostiteljice Evrovizije: nimajo proste dvorane

0,80

termometer

Evrovizija 2022 |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prav nobeno veliko prizorišče v Veliki Britaniji nima dovolj prostih terminov, da bi lahko prihodnje leto gostilo Evrovizijo.

Potem ko je nalogo organizacije prihodnje Evrovizije od Ukrajine uradno prevzela Velika Britanija, so se zdaj na Otoku znašli pred precejšnjo prepreko. Niti eno britansko prizorišče, ki je dovolj veliko za takšen dogodek, prihodnje leto nima dovolj prostih terminov, da bi lahko gostilo Evrovizijo, poroča BBC.

Za pripravo evrovizijskega izbora mora namreč dvorana biti prosta že od šest do osem tednov pred dogodkom. "Postavljanje odra traja okoli tri tedne, nato sledijo trije ali štirje tedni vaj in generalk ter samega izbora," je pojasnil Claudio Santucci, vodja letošnjega izbora v Torinu.

Gostiteljsko mesto bo znano šele jeseni, sledijo odpovedi koncertov?

V Veliki Britaniji sicer še niso izbrali mesta, ki bo gostilo izbor prihodnje leto, v petek naj bi bili znani finalisti, dokončna odločitev pa bo padla šele jeseni. BBC ob tem opozarja, da prav nobeno od mest, ki kandidirajo, nima dvorane, ki bi imela spomladi prihodnje leto dovolj prostih terminov, zaradi česar bodo najverjetneje odpovedali načrtovane koncerte.

Med izvajalci, ki imajo v tistem času v teh mestih napovedane koncerte, sta na primer Andre Rieu in Elton John, še nikogar do zdaj pa niso prosili, naj prestavi svoje koncertne datume, še piše BBC.

Preberite še:

Kaluš Orkestra Novice To je država, ki bo naslednje leto namesto Ukrajine gostila Evrovizijo Ukrajina Kalush Trendi Evrovizija: jezni Ukrajinci zahtevajo spremembo te odločitve

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin