SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz naftalina: Martin Krpan – Mali bogovi

3

termometer

Slovenski glasbeni skupini iz osemdesetih se je pri drugem albumu pridružil Vlado Kreslin. Ta je kmalu postal frontman, ki je na koncertih prekipeval od energije.

O tem priča tudi spodnji videoposnetek iz leta 1988 s koncerta v Mariboru, na katerem skupina Martin Krpan, ki je v času svojega delovanja preživela številne kadrovske menjave, v zasedbi Jureta Hübscherja na klaviaturah, Marka Čučka na kitari, Robija Vidica na bobnih, Mira Tomassinija na bas kitari in Vlada Kreslina na vokalu izvaja uspešnico Mali bogovi, ki je izšla na njihovem zadnjem studijskem albumu Bogovi in ovce.

Skupina Martin Krpan je začela delovati že konec sedemdesetih, dokončno pa se je v zasedbi Saša Boleta na kitari, Mira Križaja na bobnih, Aleša Klinarja na klaviaturah, Tomaža Sršena na bas kitari in Andreja Turka na vokalu oblikovala leta 1981. Dve leti pozneje se jim pridruži novi vokalist Vlado Kreslin, s katerim posnamejo enega najuspešnejših slovenskih rock albumov Od višine se zvrti. Konec devetdesetih izide njihov zadnji album Bogovi in ovce, leta 1991 kot predskupina Boba Dylana nastopijo na Bežigrajskem stadionu, nato pa še istega leta prenehajo z delovanjem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin