Ponedeljek,
13. 5. 2024,
9.09

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
film Jeff Bridges

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 5. 2024, 9.09

2 meseca, 1 teden

Jeff Bridges v vlogi legendarne pošasti Grendel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Jeff Bridges | Bridges je najbolj znan po vlogi v komediji Veliki Lebowski (1998). Leta 2010 je prejel oskarja za najboljšega igralca za vlogo country pevca in alkoholika v filmu Noro srce. | Foto Guliverimage

Bridges je najbolj znan po vlogi v komediji Veliki Lebowski (1998). Leta 2010 je prejel oskarja za najboljšega igralca za vlogo country pevca in alkoholika v filmu Noro srce.

Foto: Guliverimage

V srednjeveški sagi o Beowulfu je Grendel zla pošast. Zdaj se obeta nova filmska priredba z Jeffom Bridgesom v glavni vlogi. V filmu naj bi zaigrala tudi Dave Bautista in Bryan Cranston. Snemanje filma naj bi se še letos začelo v Evropi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hollywoodski zvezdnik, 74-letni Jeff Bridges (Noro srce), se bo pred kamerami spremenil v pošast. Kot sta v petek po lokalnem času poročali ameriški filmski reviji Variety in Hollywood Reporter, bo igralec imel glavno vlogo v načrtovani filmski priredbi. Akcijski film bo režiral Robert D. Krzykowski, producent je Jim Henson Company (Muppetki).

V srednjeveški junaški pesnitvi Beowulf kraljestvo Danske ogroža pošast Grendel, ki naj bi jo po nalogu kralja Hrothgarja premagal bojevnik Beowulf.

Ameriški režiser Robert Zemeckis je leta 2007 posnel film Beowulf z Anthonyjem Hopkinsom kot danskim kraljem, Rayem Winstonom kot Beowulfom in Crispinom Gloverjem v vlogi pošasti. V središču nove filmske priredbe bo zdaj pošast Grendel. Film bo posnet na podlagi istoimenskega romana ameriškega pisatelja Johna Gardnerja.

Leta 2010 prejel oskarja

Poleg Jeffa Bridgesa bodo v filmu zaigrali še 55-letni Dave Bautista (Varuhi galaksije) kot Beowulf, 68-letni Bryan Cranston (Kriva pota) kot kralj Hrothgar in 23-letna Thomasin McKenzie (Zajec Jojo) kot kraljica Wealhtheow.

Bridges je oktobra 2020 sporočil, da ima limfnega raka. Po mesecih zdravljenja je igralec leto pozneje sporočil, da je bolezen premagal. Bridges je najbolj znan po vlogi v komediji Veliki Lebowski (1998). Leta 2010 je prejel oskarja za najboljšega igralca za vlogo country pevca in alkoholika v filmu Noro srce.

Izzivalci (Challengers)
Trendi Izzivalci: seksapil na plečih državnih subvencij
Cannes
Trendi Na 77. filmskem festivalu v Cannesu tudi slovenski ustvarjalci