Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
15.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino SiOL TV mafija Scott Cooper Benedict Cumberbatch Joel Edgerton Johnny Depp Črna maša

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 15.11

6 let, 7 mesecev

Črna maša (Black Mass)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Po resničnih dogodkih posnet gangsterski film o zvezi med ambicioznim agentom FBI in prvim možem bostonske irske mafije Jimmyjem Bulgerjem, v vlogi katerega blesti neprepoznavni Johnny Depp.

ZDA/2015/122 min.
Režija: Scott Cooper
Igrajo: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Juno Temple, Corey Stoll
Žanr: Biografska kriminalna drama
Ocena IMDb: 7,0/10

Južni Boston, sedemdeseta leta. Agent FBI John Connolly se poveže s prijateljem iz otroštva, irskim mafijcem Jimmyjem Bulgerjem, in ga pregovori v sodelovanje: v zameno za informacije, ki mu bodo pomagale stopiti na prste njunemu skupnemu sovražniku, italijanski mafiji, mu ponuja popolno zaščito. A Connolly se ne zaveda, da je podpisal pogodbo s hudičem in Bulgerju omogočil, da pod policijsko zaščito okrepi svojo moč ter postane eden najbolj zloglasnih in neusmiljenih gangsterjev v zgodovini Bostona.

"Črna maša je eden od najboljših Scorsesejevih filmov, ki jih ni režiral Scorsese." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Črna maša.)


"Privlači me globoko tragično in globoko človeško in ta film mi je ponudil oboje. Po naravi je skoraj shakespearjanski in obravnava teme, ki jih rad raziskujem: korupcijo, prevaro in prevzetnost, vse skupaj zapakirano v zgodbo, v katero sem zagrebel z velikim zanimanjem." Scott Cooper, režiser filma


Zanimivosti:

 | Foto:

• Novinarja Dick Lehr in Gerard O’Neill, ki sta prek časopisa The Boston Globe spravila zgodbo o Bulgerjevih povezavah z lokalnimi policisti v javnost, sta pozneje napisala knjigo Black Mass: Whitey Bulger, The FBI, and a Devil's Deal, ki je bila predloga za predstavljeni film.

• Bulger je ob izbruhu afere pobegnil iz Bostona in v ubežništvu preživel šestnajst let; dvanajst let je bil na seznamu najbolj iskanih ubežnikov, pred njim je bil le še Osama bin Laden. Leta 2011 so ga, starega enainosemdeset let, aretirali v Kaliforniji, dve leti pozneje pa so ga zaradi njegovih zločinov obsodili na dosmrtno ječo.

• Bulger je navdahnil lik Franka Costella, ki ga je v Scorsesejevi Dvojni igri (The Departed) odigral Jack Nicholson.

Johnny Depp je v nekem intervjuju dejal, da mu je med vsemi filmi, ki jih je posnel, Črna maša najljubša. Na beneški premieri je igralec celo prekršil lastno pravilo in si na povabilo režiserja Scotta Cooperja ogledal film, v katerem nastopa, česar sicer nikoli ne počne.

 

 SiOL TV:  Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 ali 200DKino

Napovednik filma:

Ne spreglejte