Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
18.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zulu Orlando Bloom Forest Whitaker Jérôme Salle triler SiOL TV DKino TViN

Torek, 9. 8. 2016, 18.10

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Zulu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zulu | Foto Fivia

Foto: Fivia

Orlando Bloom in Forest Whitaker v kriminalnem trilerju o dveh južnoafriških detektivih, ki med preiskovanjem smrti belopolte najstnice odkrijeta srhljivo zaroto.

Francija, Južna Afrika/2013/110 min.
Režija: Jérôme Salle
Igrajo: Orlando Bloom, Forest Whitaker, Tanya van Graan, Natasha loring, Roxanne Prentice
Žanr: Kriminalni triler​
Ocena IMDb: 6,7/10

Režiser napetega trilerja Anthony Zimmer predstavlja razburljivo zgodbo o južnoafriških detektivih Aliju in Brianu, ki raziskujeta skrivnostno smrt belopolte mladenke iz ugledne družine.

Na svoje presenečenje naletita na srhljivo skrivnost, ki dregne v osrčje okrutnega apartheida, ko je belopolta manjšina skušala s poskusi na ljudeh ustvariti mamilo za nadzorovanje temnopoltih državljanov.

V boju z okrutnimi kriminalnimi združbami, podkupljenimi politiki in brezosebnimi korporacijami se poskuša detektivski par dokopati do resnice in kaznovati zločince.


Zulu | Foto: Fivia Foto: Fivia


Zanimivosti:

• Scenarij temelji na istoimenskem romanu Caryla Féreyja, ki so ga v Franciji razglasili za najboljši kriminalni roman leta 2008.

• Film je sklenil 66. canski filmski festival.

• Detektiva Alija Sokhelo bi moral po prvotnih načrtih igrati Djimon Hounsou (Gladiator). Ko je ta od projekta odstopil, ga je zamenjal Forest Whitaker – prejemnik oskarja za vlogo ugandskega diktatorja Idija Amina v filmu Zadnji škotski kralj.

Jérôme Salle se nam bo kmalu predstavil z biografsko dramo o znamenitem francoskem pustolovcu in podvodnem filmarju Jacquesu-Yvesu Cousteauju. | Foto: Fivia Jérôme Salle se nam bo kmalu predstavil z biografsko dramo o znamenitem francoskem pustolovcu in podvodnem filmarju Jacquesu-Yvesu Cousteauju. Foto: Fivia

Portret režiserja

Francoski režiser in scenarist Jérôme Salle je kariero začel kot fotograf in scenograf. Kot režiser je debitiral leta 2005 z romantičnim trilerjem Anthony Zimmer (v hollywoodskem remaku tega filma, Turistu, sta igrala Angelina Jolie in Johnny Depp).

Salle je režiral še akcijski triler Largo Winch: Smrtonosno maščevanje in njegovo nadaljevanje, trenutno pa se ukvarja s postrprodukcijo filma L'odyssée (Odiseja) –  biografske drame o znamenitem francoskem pustolovcu in podvodnem filmarju Jacquesu-Yvesu Cousteauju –, ki ga bodo v francoskih kinematografih začeli predvajati oktobra.

Napovednik filma Zulu:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Ne spreglejte