Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2017,
9.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vohunski film triler televizija film Robert Zemeckis Marion Cotillard Brad Pitt DKino Telekom Slovenije

Sreda, 15. 3. 2017, 9.55

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Zaveznika (Allied)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zaveznika

Brad Pitt in Marion Cotillard v vohunskem romantičnem trilerju Roberta Zemeckisa o kanadskem vohunu in članici francoskega odpora, ki med drugo svetovno vojno v Casablanci skleneta lažen zakon, ta pa preraste v resnično ljubezen. Nominacija za oskarja za najboljšo kostumografijo!

ZDA, Velika Britanija/2016/119 min.
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Daniel Betts, Matthew Goode, Josh Dylan
Žanr: Vohunski romantični triler
Ocena IMDb: 6,9/10

Leta 1942 se v Casablanci srečata vohun Max Vatan in članica francoskega odpora Marianne Beausejour, ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažen zakon, ki pa hitro preraste v resnično ljubezen.

Ob ponovnem snidenju v Londonu njuno zvezo ogrožajo tako številni pritiski zaradi vojne in vohunske spletke kot tudi zamolčane skrivnosti iz njune preteklosti.


"To je film, v katerem so ljubimci videti čudovito, kadar jih obliva svetloba sonca, in še petkrat bolj čudovito, ko nanje pada senca, govorijo pa s tiste vrste privzdignjeno filmsko govorico, kjer replike frčijo kot žogica za badminton: igrivo, visoko leteče, natančno odmerjeno." Robbie Collin, The Telegraph


V videoteki DKino si oglejte tudi: Slavno neslavna Florence (Florence Foster Jenkins)


"Film Zaveznika ni ne vrhunska kuhinja ne visoka moda, ampak mojstrsko ukrojena obleka ali dobro pripravljena klasična jed. Ni toliko umetnina kot zmagoslavje obrti, ki nas spomni, v kako velik užitek so nam lahko stare tehnike in dolgoletne izkušnje." A. O. Scott, The New York Times


Zaveznika | Foto:


Zanimivosti:

• Kostumografinja Joanna Johnston si je za svoj prispevek k filmu prislužila drugo nominacijo za oskarja po letu 2012, ko je bila nominirana za Lincolna, pri svojem delu pa je črpala navdih iz dveh črno-belih klasik iz leta 1942: Casablanca in Na razpotju.

Brad Pitt je s tem filmom že četrtič zakorakal v čas druge svetovne vojne. Njegovi prejšnji projekti iz tega obdobja so Neslavne barabe (2009), Preko vseh meja (2009) in Bes (2014).

• Brad Pitt v vlogi francosko-kanadskega vohuna spregovori tudi nekaj dialogov v francoščini, pri učenju tega jezika pa mu je pomagala njegova soigralka – oskarjevka Marion Cotillard.

• Glavna igralca naj bi se med snemanjem tega filma zapletla v resnično romanco, ki naj bi končala zakon Pitta in Angeline Jolie.

• Čeprav sta Zaveznika že 18. celovečerec  Roberta Zemeckisa (Kdo je potunkal zajca Rogerja?, trilogija Nazaj v prihodnost, Forrest Gump), je to šele njegov tretji film po Rabljenih avtomobilih (1980) in Letu (2012), ki je v ZDA prejel cenzorsko oznako R.


Napovednik filma Zaveznika:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte