Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
12.38

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Lunos

Natisni članek

prezračevalni sistem prenova Lunos advertorial

Sreda, 10. 10. 2018, 12.38

2 meseca, 3 tedne

Prenavljate staro hišo? Pazite, da ne boste storili te napake.

Vsebino omogoča Lunos
prenova izolacija streha

Sodobni trendi pri gradnji in prenovi si prizadevajo za optimalno izolacijo oziroma popolno nepredušnost. Vendar prav s tem početjem povzročamo hudo škodo v svojem bivalnem okolju.

V želji, da bi svoj dom spremenili v energetsko učinkovito stavbo, se pri prenovi stare hiše pogosto zaplete. Z menjavo oken in obnovo fasadnega sistema sicer dosežemo to, da nam toplota ne uhaja iz hiše, vendar se hkrati lahko zgodi, da bo naš dom preveč nepredušen. "Zrakotesen objekt je katastrofa. Ni primeren za bivanje. V njem ni dovolj kisika, na oknih opažamo kondenz, v vogalih sob se začne pojavljati plesen," pojasnjuje Milan Kuster iz podjetja Lunos. Posledica tega je slab zrak v domu. Kako se torej pravilno lotiti obnove hiše?

prenova hiša načrtovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ključna napaka pri prenovi stavb

Ob zasnovi obnove stare gradnje bi zato morali razmišljati tudi o tem, kako ob želji po čim večji energetski učinkovitosti poskrbeti tudi za to, kakšen zrak bomo dihali. Ključen je torej učinkovit prezračevalni sistem, ki bo omogočal stalno kroženje zraka.

Klasično zračenje z odpiranjem oken namreč ni dovolj, saj ne omogoča zadostne količine svežega zraka. Poleg tega je pozimi zračenje še manj smotrno, saj z odpiranjem oken povzročamo predvsem nižanje temperature v prostoru in posledično povečanje stroškov za ogrevanje.

Da bo bivanje doma prijetnejše in bolj zdravo, morate razmisliti tudi o učinkovitem prezračevalnem sistemu. Podjetje Lunos že več kot deset let ponuja izpopolnjene in inovativne naprave, s katerimi bodo vaši domovi končno zadihali.

lunos | Foto: Zakaj izbrati sistem za prezračevanje Lunos?

Sistem LUNOS je cenovno ugoden in izjemno preprost za vgradnjo. Za montažo sistema ni treba vgraditi nobenih cevi, zato je poteka hitro in brez večjih posegov.

Z vgradnjo nemškega prezračevalnega sistema LUNOS bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, izrabljen pa se bo nenehno odvajal skozi ventilatorsko enoto direktno skozi jašek ali zunanji zid. S tem boste v prostorih dosegli nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja, skratka sebi in svoji družini boste izboljšali kakovost bivanja.

Vsi elementi LUNOS imajo vgrajeno protihrupno in protialergijsko zaščito. Filter proti alergijam je pralen in ga ni treba menjati.

Prezračevalni sistem LUNOS deluje 24 ur na dan, je skoraj neslišen, porabi izjemno malo energije, prav tako pa nam prihrani do 30 odstotkov energije v primerjavi z zračenjem skozi okna.

 

Popolna nepredušnost naših domov ima lahko tudi negativne posledice: vaš dom ne bo "dihal", kar lahko povzroči nastajanje vlage. | Foto: Thinkstock Popolna nepredušnost naših domov ima lahko tudi negativne posledice: vaš dom ne bo "dihal", kar lahko povzroči nastajanje vlage. Foto: Thinkstock

Trije ključni elementi pri prenovi stare hiše

Zapomnite si, da so pri prenovi stare stavbe ključni predvsem trije dejavniki:

#dobra PVC ali lesena okna,

#učinkovita izolacija fasade (debelina najmanj 15 centimetrov),

#inovativni prezračevalni sistem.

Ali poznate sindrom bolnih stavb?

V slovenskih domovih je največja nadloga vlaga, ki je posledica predvsem sodobnega načina gradnje. Vlaga pa je predvsem velik sovražnik našega zdravja, saj povzroča nemalo nevšečnosti, med katere spadajo vnetje nosnih in očesnih sluznic, draženje dihalnih poti, kašljanje, kihanje in tiščanje v pljučih. Najbolj dovzetni za težave so dojenčki in otroci, starejši, pa tudi bolniki z astmo.

Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov ter zagotavljajo suhe stene brez plesni. Dodatno ponujajo znatne prihranke pri ogrevanju – ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških. | Foto: Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov ter zagotavljajo suhe stene brez plesni. Dodatno ponujajo znatne prihranke pri ogrevanju – ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških.

Podjetje LUNOS stalno izpopolnjuje svojo ponudbo. Pred kratkim so na trg poslali novo linijo prestižnih izdelkov za zahtevne uporabnike Lunos e2 Blue Line, ki jo odlikujejo še večji pretok zraka, kompaktno ohišje, visoka združljivost in vsestranskost, posebno skrbno pa so načrtovali vse detajle. Maska sistema je steklena z vgrajenimi LED-diodami, ki oddajajo intimno ambientalno svetlobo v različnih barvnih odtenkih, glede na izbrano nastavitev sistema.

"V razvitih evropskih državah je vsaka energetska sanacija povezana tudi z vgradnjo prezračevalnega sistema. Najbolj prodajan sistem v Sloveniji in Evropi je LUNOS e2, ki jih vgradijo približno pet tisoč letno," je povedal direktor podjetja Milan Kuster.

Sistem je sestavljen iz notranjega difuzorja, kjer priteka zrak v prostor, vmes so pogonski sklop, dozator zraka in rekuperator zraka, ki skrbi, da se toplota ne izgublja. Deluje reverzibilno, torej 70 sekund v eno in 70 sekund v drugo smer. Poleti poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Sistem je že serijsko opremljen s filtrom G7, ki zadrži prašne delce. Za alergike pa so vgradili poseben filter, ta zadrži 99,3 odstotka mikrodelcev, ki bi lahko imeli neugoden vpliv na naše zdravje.

lunos | Foto: Od svetovanja do prave rešitve

Podjetje Lunos bo poskrbelo za vas od začetka do konca – z brezplačnimi nasveti in predlogi, ki bodo najbolj ustrezali vašemu novemu domu.

Pošljite jim svoje vprašanje ali povpraševanje prek kontaktnega obrazca, po e-pošti: info@lunos.si ali pokličite brezplačno modro številko 080 73 13.

lunos | Foto: Nova nagrada za podjetje Lunos

LUNOS je v letu 2018 ponovno dobil 1.nagrado za inovacijo na področju energetsko učinkovitih rešitev (energy efficient).

Inovacija je tokrat tudi plod slovenskega znanja, saj so bile rešitve razvite v podjetju LUNOS Slovenija, v sodelovanju z nemškimi inženirji iz LUNOS GmbH.

"Ponosni smo, da je naše podjetje Lunos d.o.o. na slovenski trg pripeljalo inovativne, učinkovite in preverjene prezračevalne sisteme blagovne znamke LUNOS, ki zagotavljajo varno, ekonomično in zdravo kulturo bivanja ter so hkrati trajna rešitev za vse težave z odvečno vlago in plesnijo," je ob tem povedal Milan Kuster, direktor podjetja Lunos.

ženska dom stanovanje
Trendi To so težave modernih gradenj: kako se ustrezno zaščititi?

prezračevanje, okno
Trendi V Evropi ga ima vsaka druga hiša
Ne spreglejte