Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2017,
7.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SKB

Foto: Thinkstock in SKB

Natisni članek

Banka SKB zavarovanje nepremičnine Generali advertorial

Četrtek, 7. 12. 2017, 7.03

2 meseca, 1 teden

Najpomembnejši podatek pri premoženjskem zavarovanju

Vsebino omogoča SKB

Foto: Thinkstock in SKB

Prijeten občutek, ko v zavetju svojega doma uživamo s svojimi najdražjimi in počnemo stvari, ki nas sproščajo, se lahko hitro spremeni v nočno moro, če svojega doma nismo primerno zavarovali.

stanovanje, selite, nepremičnine, dom | Foto:

Stanovanje in oprema ter predmeti, ki jih imamo doma, so največkrat naše največje premoženje. Ali se res zavedamo, kaj se nam lahko zgodi, če nam neka elementarna nesreča vzame čisto vse? S primernim zavarovanjem za dom si lahko olajšamo posledice raznih nesreč in kriminalnih dejanj.

Vsako leto preverimo stanje

Glede na to, kje živimo in kako imamo opremljen svoj dom, si moramo urediti premoženjsko zavarovanje svoje nepremičnine, da nam mirnega spanca ne bo skazila kakšna naravna nesreča, kot so poplave, viharji in toča.

Vsako leto preverimo, kaj vsebuje naša zavarovalna pogodba za dom, in jo prilagodimo morebitnim spremenjenim okoliščinam.

Naš varen dom lahko ob nenadnih škodnih dogodkih, kot sta izliv vode v stanovanju ali lom stekla, hitro postane neprimerno za življenje. Takrat moramo imeti ob sebi zanesljivega partnerja, ki nam bo pomagal premostiti finančne stroške, ki bi nastali zaradi sanacije škode, hkrati pa nam bo povrnil vrednost ukradenih oziroma uničenih stvari v primeru tatvine ali ropa v stanovanju ter če bi se oprema poškodovala v različnih elementarnih nesrečah.

Poplava | Foto:

Poplava v osmem nadstropju? Ne, mogoč pa je izliv vode.

Izbira premoženjskih zavarovanj za nepremičnine je zelo raznolika in zavarovalnih dogodkov, za katere je mogoče plačati kritje, je kar 50. Tako se za poplavo ne bomo zavarovali, če živimo v osmem nadstropju stolpnice, medtem ko nas mora izliv vode, če živimo v večstanovanjski zgradbi, zelo zanimati.

Prav tako moramo premisliti, v kakšni okolici živimo, da se bomo odločili za pravo zavarovalno vsoto oziroma obseg kritij. V stanovanjski soseski bo zavarovalno kritje za vlom ali tatvino bistveno nižje, kot če naša hiša stoji povsem na samem.

Kritje škode le do določene višine

Med najpogostejšimi kritji so požar, vihar in toča, izliv vode in lom stekla. Ko sklepamo zavarovanje, se moramo prepričati, za kako visoko zavarovalno kritje se bomo odločil. To je odvisno od vrednosti nepremičnine in njene opreme.

Tako nam bo prihranjeno neprijetno presenečenje, ko bomo izvedeli, da nam zavarovalnica glede na plačano premijo lahko povrne bistveno premalo, kot bi potrebovali za sanacijo objekta ali del opreme. Pri premoženjskem zavarovanju je tako najpomembnejši podatek zavarovalna vsota, za katero je naša nepremičnina zavarovana. Prenizka zavarovalna vsota škodi predvsem nam, lastnikom, in ne zavarovalnici.

Nepričakovanim dogodkom se na žalost ne moremo izogniti, lahko pa se nanje optimalno pripravimo tudi z izbiro pravega zavarovanja. Škoda, ki nastane ob nesrečah in neljubih dogodkih, nas lahko veliko manj prizadene, če finančno tveganje zaradi morebitnih škodnih dogodkov prenesemo na zavarovalnico.

zavarovanje skb | Foto: Po premoženjsko zavarovanje v SKB

V banki SKB posredujejo pri sklepanju premoženjskega zavarovanja PaketDom zavarovalnice GENERALI.

Ena boljših in predvsem celovitih izbir na področju premoženjskih zavarovanj je vsekakor ekskluzivni PaketDom, ki zagotavlja zavarovanje vašega doma, za morebitne nujne primere pa je v zavarovanje vključena še storitev asistence na domu.

Prednosti premoženjskega zavarovanja ekskluzivni PaketDom:

  • zavarovanje na novo vrednost,
  • kritje škode zaradi neposrednega in/ali posrednega udara strele,
  • kritje stroškov najema nadomestnega stanovanja ter stroškov preklica osebnih dokumentov in pridobitve novih,
  • konkurenčna cena zavarovanja s številnimi dodatnimi popusti in ugodnostmi.

Premoženjsko zavarovanje PaketDom vključuje:

Zavarovanje stanovanjskih nepremičnin

S premoženjskim zavarovanjem PaketDom bomo poskrbeli, da bo naš dom, počitniška hišica ali objekt, ki ga šele gradimo, zavarovan proti požarom, viharjem in toči ter dodatnim elementarnim nevarnostim, kot sta izliv vode in lom stekla. Ob morebitni nesreči bo zavarovanje krilo stroške čiščenja in rušenja do stroškov najema nadomestnega stanovanja in dodatnih stroškov zaradi izvajanja predpisov uradnih organov.

stanovanje, par | Foto:

Zavarovanje stanovanjskih premičnin

S premoženjskim zavarovanjem ekskluzivni PaketDom lahko zavarujemo opremo stanovanja za osebno uporabo in potrošnjo. Stanovanjske premičnine so tako zavarovane proti požaru, viharjem in toči ter dodatnim elementarnim nevarnostim, izlivu vode in lomu stekla. PaketDom zavaruje tudi proti vlomni tatvini in ropu na našem domu ali zunaj njega. V primeru nesreče bo zavarovanje krilo tudi del nastalih stroškov, kot so na primer stroški zamenjave ključavnice, stroški preklica in nabave novih dokumentov, ter del dodatnih stroškov, ki smo jih utrpeli ob škodnem dogodku.

Domska asistenca

V našem domu se lahko zgodijo nepredvidene nevšečnosti, kot so na primer počena vodovodna cev, požar v električni napeljavi, poškodovana ključavnica, ki jih lahko hitro in na preprost način rešimo z domsko asistenco zavarovalnice GENERALI za nujno pomoč pri nezgodah na domu.

Ne spreglejte