Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2023,
10.08

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Dom24 sedežna garnitura pohištvo PR članek

Četrtek, 29. 6. 2023, 10.08

10 mesecev, 1 teden

Katero sedežno garnituro izbrati?

Oglasno sporočilo

Sedežna garnitura je osrednji kos pohištva v vašem dnevnem prostoru, ki omogoča udobno sedenje in druženje s prijatelji ter družino. Pri nakupu nove sedežne garniture je pomembno, da izberete pravo velikost in obliko, ki se bo prilegala vašemu prostoru in izpolnila vaše potrebe.

sedežma garnitura | Foto: DOM24 d.o.o. Foto: DOM24 d.o.o.

Kakšne velikosti in oblike naj bo sedežna garnitura?

Pri izbiri velikosti in oblike sedežne garniture je ključno upoštevati prostor, ki ga imate na voljo, in seveda, način uporabe.

Merjenje prostora: Pred nakupom sedežne garniture natančno izmerite svoj prostor. Upoštevajte dimenzije prostora, kot so dolžina, širina in višina. Prav tako bodite pozorni na morebitne ovire, kot so vrata, okna ali radiatorji, ki bi lahko vplivali na postavitev garniture. S pravilnimi merami se boste lažje omejili pri izbiri.

Razmislite o postavitvi: Če imate prostor, ki omogoča postavitev kotne sedežne garniture, je to odlična izbira za večje družine ali tiste, ki ste bolj družabni in imate pogosto goste. Kotna sedežna garnitura ponuja več sedežnih mest in ustvarja udoben prostor za sprostitev. Če imate manjši prostor, se raje odločite za klasično dvosedno ali trosedno sedežno garnituro, ki bo optimalno izkoristila prostor.

Funkcionalnost: Pri izbiri sedežne garniture razmislite o funkcionalnosti, ki jo potrebujete. Na trgu so na voljo sedežne garniture s funkcijo raztegljivih naslonjal, dodatnih predalov za shranjevanje ali ležiščem za goste. Premislite, katere funkcionalnosti bi bile za vas koristne, in se odločite glede na svoje potrebe.

sedežna | Foto: DOM24 d.o.o. Foto: DOM24 d.o.o.

Izberite kakovosten material

Pri izbiri materiala moderne sedežne je pomembno upoštevati tako estetiko kot tudi praktičnost.

Trajnost: Izberite material, ki je trajnosten in se dobro obnese v vsakodnevni uporabi. Materiali, kot so usnje, mikrovlakna ali trpežna tkanina, so odlična izbira, saj so odporni proti obrabi in enostavni za čiščenje.

Estetika: Razmislite o slogu svojega doma in izberite material, ki se bo skladal z obstoječim dekorjem. Na voljo so številne možnosti, od klasičnega usnja do sodobnih tkanin, v različnih barvah in vzorcih. Izberite material, ki bo dodal vizualni čar vašemu prostoru.

Vzdrževanje: Pomislite tudi na vzdrževanje materiala. Ne glede na izbrani material je pomembno, da ga je enostavno očistiti in vzdrževati. Preverite navodila za čiščenje in se prepričajte, da boste lahko ohranili svojo sedežno garnituro v dobrem stanju.

sedežna grt. | Foto: DOM24 d.o.o. Foto: DOM24 d.o.o.

Izbira prave barve sedežne garniture poživi prostor

Barva sedežne garniture je pomemben dejavnik pri ustvarjanju želenega videza in vzdušja v vašem prostoru. Izberite barvo, ki se ujema z vašim karakterjem. Če želite nevtralen in umirjen videz, se odločite za sive, bež ali bele tone. Če pa si želite živahen in drzen prostor, si privoščite sedežno garnituro v močnih barvah, kot so modra, rdeča ali rumena. Če želite, da se vaša sedežna garnitura prilagodi spreminjajočim se trendom ali sezonskim dekorjem, izberite nevtralno barvo. Tako boste lažje kombinirali blazine, preproge in dekorativne elemente glede na svoje želje. Pomislite tudi na velikost in svetlost prostora. V manjših prostorih lahko svetlejše barve vizualno povečajo prostor, medtem ko lahko v večjih prostorih temnejše barve ustvarijo občutek intimnosti.

sedežna xl | Foto: DOM24 d.o.o. Foto: DOM24 d.o.o.

Zaupajte odlični izbiri

V spletni trgovini Dom24 lahko najdete širok izbor sedežnih garnitur, kot tudi nasvete in smernice pri izbiri popolne sedežne garniture za vaš dom. S pravim pristopom pri izbiri velikosti, oblike, materiala in barve boste lahko ustvarili prostor, ki je hkrati udoben, funkcionalen in estetsko privlačen.

sedežne | Foto: Dom24 Foto: Dom24

Naročnik oglasnega sporočila je DOM24 D.O.O.

Ne spreglejte