Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
8.08

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Hydrosol

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 8.08

5 let, 10 mesecev

HYDROSOL sistem

Oglasno sporočilo
HYDROSOL sistem

Hidroizolacija je ena izmed zahtevnejših faz pri novogradnjah ali sanacijah objektov. Namen te faze je dolgoročna zaščita zunanjih ali notranjih površin objekta pred vdorom padavinske vode ter zaščita pred prodiranjem vlage tako v vertikalni kot v horizontalni smeri. Voda ali vlaga, ki zaradi razpok, dilatacij in ostalih napak pri gradnji prodre v notranjost stavbe, podlage ali zidu, to površino trajno degradira, saj povzroča gnitje, rahljanje betona in razvoj plesni, v večini primerov pa tudi estetsko kazi površino. Vlažni prostori prav tako poslabšajo bivanjske razmere in samo kakovost bivanja.

Izdelki iz družine HYDROSOL predstavljajo učinkovito rešitev za hidroizolacijo ter površinsko zaščito betonskih konstrukcij in ostalih materialov v gradbeništvu. S svojo namembnostjo in tehničnimi lastnostmi zagotavljajo daljšo trajnost betona ter konstrukcije, saj jih ščitijo pred vdorom vode, vlage ter plina radona, ker tvorijo zelo kakovosten neprepusten sloj. Prav tako so odporni na temperaturna nihanja in imajo odličen oprijem na podlago.

Poleg odpornosti na pozitiven in negativen pritisk vode (po standardu EN 14 891/2006) izdelki družine HYDROSOL ustrezajo tudi zahtevam za objekte za pridobivanje, shranjevanje in pripravo pitne vode, kar dokazujemo tudi z ustreznimi certifikati.

HYDROSOL sistem | Foto: Balkoni in terase

Balkoni in terase so zunanji deli stavb, kjer so površine zaradi njihove lege izpostavljene vremenskim vplivom, kot so velika temperaturna nihanja in padavine. Najbolj pogost pojav poškodb je prodor vode v podlago in zmrzovanje le-te, kar pripelje do odstopanja keramike, rahljanja, pokanja podlage, lisavosti ter odpadanja materiala na spodnji površini v prostoru pod teraso. Na drugi strani lahko pri višjih temperaturah zaradi kapilarnega vleka vode iz podlage na površino in izhlapevanja le te, pride do migracije soli in s tem cvetenja ter vidnih ostankov na površini.

Z ustrezno izvedbo sistema HYDROSOL za hidroizolacijo in vgradnjo keramičnih oblog na balkonih in terasah ter uporabo tesnilnih elementov, zagotovimo maksimalno vodotesnost površine, kjer vgrajujemo keramične obloge. Sistem HYDROSOL zelo dobro prenaša obremenitve zaradi temperaturnega raztezanja površin ter preprečuje kapilarni vlek vode iz podlage na površino.

Blagovna znamka HYDROSOL združuje širok spekter skupin izdelkov za učinkovito vodotesno zaščito in vgradnjo keramike, zaradi nizke prepustnosti za radon pa jo priporočamo tudi kot protiradonsko zaščito gradbenih objektov.

Kopalnica brez ploščic HYDROSOL sistem | Foto:

Novi trendi v kopalnici poudarjajo estetiko in udobje bivanja, zato večkrat delujejo kot podaljšek dnevne sobe. Topel in prijeten občutek lahko ustvarimo s stenskimi površinami, na katere namesto keramičnih oblog nanesemo le ustrezne dekorativne notranje barve.

Edini izdelek na tržišču, ki poleg hidroizolacijske zaščite zagotavlja tudi odlične dekorativne rešitve pri prenovi kopalnic, je JUB-ova inovativna vodotesna masa HYDROSOL Express 1K. Površine ob tuš kabinah, kopalnih kadeh ter umivalnikih so namreč z vodo bolj obremenjene, podobno velja tudi za nekatere kuhinjske pulte. Na stenah brez ploščic lahko voda ob uporabi običajne izravnalne mase zlahka prodre skozi zaključni sloj, ki začne odstopati.

HYDROSOL sistem | Foto: Da bi se tem neprijetnim težavam izognili, priporočamo uporabo vodotesne mase HYDROSOL Express 1K, ki jo lahko uporabite kot običajno izravnalno maso, a se zaradi svojih odličnih vodoodbojnih lastnosti ob morebitni poškodbi zaključnega sloja ne bo navlažila in povzročila odstopanja z zidu. Po nanosu drugega sloja vodotesne mase steno le pobrusimo, kot zaključni sloj pa uporabimo JUPOL Strong, vrhunsko pralno barvo za močno obremenjene površine. Na manj obremenjenih površinah lahko uporabimo JUPOL Latex, ki je na voljo v široki paleti barvnih odtenkov.

Sistem omogoča, da tudi kopalnico s ploščicami s preplastitvijo spremenite v moderno kopalnico brez ploščic. V tem primeru je ključna komponenta sistema specialni premaz AKRINOL Super grip, ki na gladkih in nevpojnih površinah bistveno poveča hrapavost podlage. Nanosu sledita dva sloja hidroizolacije z vodotesno maso HYDROSOL Express 1K. Površino pobrusimo ter na koncu še dvakrat prebarvamo z barvo JUPOL Latex ali JUPOL Strong. Izdelava takšnega sistema je estetska in učinkovita, predvsem pa ugodna in preprosta za uporabo.

Naročnik oglasnega članka je JUB.

Ne spreglejte