SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Helios bo brezplačno prenovil tri otroške sobe

4

termometer

Ivana Šundov se je tokrat vrgla v oblikovalske vode in se povezala s Heliosom v akciji Pobarvaj naprej. Cilj projekta je z barvami popestriti naš vsakdanji svet in narisati nasmeh na otroške obraze.

Pri izbiri barv za otroško sobo pa moramo biti previdni, zato sta se Ivana in Helios odločila, da vam priskočita na pomoč, ki pa ne bo samo v obliki nasvetov. Na Facebook strani Helios barve do 7. junija poteka nagradni natečaj Pobarvaj naprej, v katerem bodo 3 izbrane sobe deležne osvežitve z barvami Helios Spektra.

Barve imajo velik vpliv na otrokovo razpoloženje

Barve so pomembne pri ustvarjanju vzdušja in celotne teme prostorov, pri pleskanju otroške sobe pa moramo biti še bolj previdni, saj lahko z izbiro barv močno vplivamo nanje. Otroke najbolj pritegnejo žive barve, a vendar lahko malčka tudi vznemirjajo. Mirne, svetle in nevsiljive pastelne barve, kot so modra, bela in svetlejši odtenki zelene, pričarajo občutek prostornosti in lahkotnosti, medtem ko lahko tople barve, kot so rdeča, rumena in oranžna, delujejo težko, prostor pa tudi optično zožijo. Barvo izberimo glede na velikost prostora, atmosfero, ki jo želimo ustvariti, in otrokovo osebnost, pustimo pa mu tudi, da pri izbiri sodeluje. Ne pozabimo niti na otrokov karakter. Otroka bodo pomirjali hladnejši barvni odtenki, tople barve pa ga bodo spodbujale k akciji. Rešitev se kaže v ustrezni barvni kompoziciji, ki ustreza potrebam in željam posameznika.

Helios prenavlja otroške sobe

Človeško oko naj bi razlikovalo približno 2000 barvnih odtenkov, zato je lahko ustvarjanje pravega vzdušja za našega otroka pravi izziv. Na pomoč bosta priskočila Helios in Ivana, ki sta za vse, ki si želite opremiti novo otroško sobo ali pa preurediti obstoječo, pripravila nagradni natečaj, v katerem bosta trem srečnežem in njihovim najmlajšim preuredila otroško sobo z barvami Helios Spektra. V natečaju lahko sodelujete prek aplikacije na Facebook strani Helios barve, prek katere naložite fotografijo otroške sobe, ki jo želite prenoviti.

Kaj pa, ko prijavim otroško sobo?

Ne pozabite na glasovanje za najljubšo sobo v aplikaciji in na spremljanje nasvetov glede prenove, ki bodo objavljeni tudi na Facebook strani. Ob koncu natečaja bodo v pisani svet Helios Spektra barv odete 3 otroške sobe, izžrebanih pa bo tudi 7 vstopnic za brezplačen vstop v Kreativno otroško mesto Minicity.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin