SiolNET. Trendi Aktualno
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako se igra na Jadranskih igrah?

2

termometer

 | Foto:
Jadranske igre, športno-zabavni spektakel, ki temelji na tekmovanju med ekipami sodelujočih mest, so sestavljene iz tekmovalnega in zabavnega dela programa.

Igre letos potekajo med 9. junijem in 1. septembrom v več kot 30 turističnih krajih na Hrvaškem, Sloveniji in Črni gori, na njih pa sodeluje prek 200 ekip. Zmagovalci nacionalnih finalov iz Slovenije, Hrvaške in Črne gore ter ekipa iz Italije se bodo 1. septembra v Biogradu na Moru pomerili na drugem mednarodnem finalu Jadranskih iger, v zabavnem delu programa pa pripravljajo nagradne igre za gledalce v sodelovanju z ekipami sodelujočih držav.

Na Jadranskih igrah v Sloveniji, ki bodo 17. avgusta na Mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah, sodeluje 12 osemčlanskih ekip iz 11 prijavljenih slovenskih mest: Maribor (dve ekipi), Slovenj Gradec, Ruše, Zreče, Frankolovo, Ptuj, Bled, Ljubljana, Novo mesto, Šmarje pri Jelšah in Slovenske Konjice. Dopoldne bodo kvalifikacije, iz katerih se bo v finale uvrstilo pet najboljših ekip. Ob 17.30 bo čas za otroško izvedbo iger, Jadranske igre Junior, na katerih se bodo pomerile 6-članske otroške ekipe (letniki med 2002 in 2006). Ob 20. uri pa se začne veliki slovenski finale.

Tekmovalni del slovenskega finala predstavlja 6 iger, v katerih nastopa 6 ekip s po 8 člani. V spremljevalnem programu Jadranskih iger bo sejem Pridne roke, na katerem se bodo predstavila socialna podjetja in lokalni pridelovalci hrane. Udeležba na Jadranskih igrah 2013 je za sodelujoče ekipe in obiskovalce prireditve brezplačna in bo v vsakem vremenu.

Leteči vaterpolo, reševanje turistk, dirka oslov … Jadranske igre imajo seveda tudi ustrezno jadransko tematiko. V kvalifikacijah se bodo tako slovenska moštva pomerila v igrah leteči vaterpolo, pršut, tekma oslov in vrv, rezervna igra pa bodo ribiške gajbice. Pet finalistov pa bo v velikem finalu moči merilo v igrah leteči vaterpolo, morska alka, reševanje turistk, pršut, mošarka in vrv, rezervna igra pa bo dirka oslov.

Leteči vaterpolo: naloga ekipe je doseči čim več golov med skakanjem z roba bazena.

Morska alka: naloga igralcev je, da v določenem času s plovila nabodejo čim več alk.

Reševanje turistk: naloga igralcev je v čim krajšem času z uporabo plovila in vesla rešiti dve turistki z otoka.

Pršut: naloga tekmovalca je, da spleza po vrvi, se v čim krajšem času dotakne pršuta, obešenega nad njim.

Mošarka: naloga igralcev je v čim krajšem času prenesti žoge z otoka v sod na kopnem.

Vrv: naloga igralcev je povleči nasprotno ekipo prek pomožne črte.

Dirka oslov: naloga igralcev je, da v kostimih oslov čim prej pretečejo določeno dolžino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin