Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2022,
16.39

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Eva Urevc Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sreda, 2. 2. 2022, 16.39

1 leto, 2 meseca

Anamarija Lampič v Pekingu

Lampičeva počivala, Urevčeva še vedno v izolaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Anamarija Lampič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Anamarija Lampič, najboljša slovenska tekačica na smučeh, že nekaj dni uspešno trenira na olimpijskem prizorišču v Pekingu. A kot kažejo njene objave na družbenih omrežjih, si je v sredo vzela čas za počitek.

Anamarija Lampič
Sportal Edina neznanka ostaja olimpijska proga. Ji bo ustrezala?

Anamarija Lampič je pred odhodom na olimpijske igre v Peking najbolj skrbelo, da se ne bi okužila. Naša najboljša tekačica na smučeh je uspešno prišla skozi vse tamkajšnje kontrole in lahko že nekaj časa normalno trenira pod budnim očesom njenega trenerja in partnerja Boštjana Klavžarja.

"Ko si enkrat dober, si želiš biti najboljši in pred vsemi. Mislim, da bo na Kitajskem ključno, da naštudiram progo in da bom odločna. Torej, da ne bom 'cincala' in bom takrat, ko se mi bo zdelo prav, napadla," je pred odhodom na olimpijsko prizorišče povedala tekmovalka iz Valburge.

Sreda je bil dan za počitek

V prejšnjih objavah na družbenih omrežjih smo lahko videli, da je na Kitajskem, natančneje v Džangdžjakovu, precej mrzlo. 26-letna slovenska tekmovalka si je v sredo vzela dan za počitek.

Anamarija v šprintu sodi med glavne favoritinje za olimpijsko medaljo. Njena glavna tekma (šprint v prostem slogu, op. p.) bo na sporedu 8. februarja. Lampičeva bo tekmovala še na 10-kilometrski razdalji v klasični tehniki (10. februarja), nato pa jo čaka še ekipni šprint v klasični tehniki. Tam bo moči združila z Evo Urevc, ki ravno tako sodita med favoritinje. Ekipni šprint bo na sporedu 16. februarja.

Kaj se dogaja z Evo Urevc? Eva Urevc | Foto: Matevž Peršin/Olimpijski komite Slovenije Eva Urevc Foto: Matevž Peršin/Olimpijski komite Slovenije

Eva Urevc je pred kratkim doma prebolela covid-19. A ob prihodu na kitajsko letališče je bil njen test pozitiven. V olimpijski vasi se je zato ponovno testirala. Če bo Eva Urevc tokrat pozitivna tudi na tem dodatnem testu, bo morala v osamitev v hotel, če pa bo negativna, bo ponovno morala na test, ki ji bo prinesel olajšanje, če bo negativen. Dva negativna testa v dveh zaporednih dneh sta pogoj, da oseba ni več v osamitvi.

"Eva zaenkrat ostaja v izolaciji v svoji sobi v olimpijski vasi dokler dodatni testi ne pokažejo negativnih rezultatov. Več informacij pričakujemo tekom jutrišnjega dne," so danes sporočili iz OKS.

Eva Urevc
Sportal Slovenci zavzeli olimpijsko vas, Eva Urevc ob prihodu pozitivna
Ne spreglejte