Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
1.31

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger Valerio Ghirardi

Petek, 13. 2. 2015, 1.31

3 leta, 5 mesecev

Tina Maze: Vsak dan pač ne gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po petem mestu na veleslalomu svetovnega prvenstva v Beaver Creeku Tina Maze ni skrivala razočaranja in predvsem utrujenosti.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze se kot šampionka, ki se dobro zaveda svojega dometa in jo kot takšno "zanimajo" zgolj uvrstitve na stopničke za zmagovalke, že lep čas ne veseli več petih mest. Tako je bilo tudi po veleslalomskem poglavju svetovnega prvenstva, v katerem je imela glavno vlogo nova prvakinja Anna Fenninger, ki je prepričljivo ugnala sicer do ušes nasmejani Viktorio Rebensburg in Jessico Lindel-Vikarby.

A bolj kot o nastopih deklet na stopničkah, od katerih jo je tokrat ločilo 25 stotink sekunde, je vidno utrujena Mazejeva razmišljala o rezervah v svoji predstavi. "Tokrat nisem bila stoodstotna. Vsak dan pač ne gre. Borila sem se. Razlike so bile, razen med prvima dvema, dokaj majhne. Najboljše so smučale 'na glavo' in z občutkom, meni ga je malo manjkalo. Na takšen način se je posledično težko boriti za vrh," je ob končanem nizu kolajn v Beaver Creeku dejala Mazejeva, sicer prvakinja v smuku in kombinaciji ter srebrna v superveleslalomu.

Razočaranje že po prvem nastopu

Že po prvi vožnji je imela na četrtem mestu za vodilno in poznejšo zmagovalko Fenningerjevo sekundo in desetinko zaostanka, čeprav je vratca po progi "posejal" trener v njeni ekipi Valerio Ghirardi. Ta je sicer v past ujel najboljšo veleslalomistko svetovnega pokala Evo Mario Brem in odlično Švicarko Laro Gut, vseeno pa Tina postavitve ni povsem izkoristila.

"Malo smo se pred tekmo resda pogovarjali o postavitvi, ampak progo je treba odpeljati maksimalno, ne glede na to, kdo jo postavi," je pojasnila Mazejeva in dodala: "Že po prvi vožnji sem bila razočarana nad nastopom. Morala bi smučati bolje, tako kot je to naredila Anna. Morda je velik zaostanek tudi posledica moje slabe ocene proge."

Prvenstva še ni konec

Mazejeva bo sicer boj s Fenningerjevo nadaljevala v Mariboru, kjer se bo z 51. Zlato lisico ob koncu prihodnjega tedna nadaljeval svetovni pokal. V skupnem seštevku veliki tekmici po 20 tekmah loči 184 točk. A Slovenko še pred branjenjem prednosti in napadom na drugi veliki kristalni globus v karieri čaka slalomski konec svetovnega prvenstva v ZDA.

Kljub utrujenosti in težavam s kolenom Tinina zagnanost ne bi smela biti vprašljiva. Navsezadnje je prav slalom njen največji izziv v sezoni. "Koleno me še vedno boli. Tako je že vse od kombinacije naprej, zato imam malo slabši občutek na desni nogi. To me moti, toda to je del igre. Ne more biti vedno vse gladko,'' pravi Tina in dodaja: "Slalom bo OK."

Ne spreglejte