Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SZS Marko Gracer

Četrtek, 9. 6. 2011, 13.51

8 let

Tekačem manjka okrog 40.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zbor za teke pri Smučarski zvezi Slovenije je v sredo 8. junija sprejel načrt dela za sezono 2011/2012. Še vedno pa ni bil sprejet finančni načrt. Manjka še približno 40.000 evrov.

Kar se tiče delavnega načrta za prihodnjo sezono svetovnega pokala je v reprezentanci za smučarski tek vse jasno. Za žensko A reprezentanco, to bodo sestavljale Vesna Fabjan, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Anja Eržen, Barbara Jezeršek in Mirjam Cossettini, bo še vedno skrbel Vladimir Korolkjevič, Ivan Hudač, ki je lani skrbel za čim boljše rezultate Petre Majdič, pa bo bdel nad ekipo fantov do 23 let, katero bodo tvorili Rok Tršan, Gregor Kralj, Amel Ščuk, Matej Šimenc, Boštjan Klavžar in Domen Potočnik. Moške A ekipe v Sloveniji za zdaj še ni. Med drugimi je bila na zboru za teke potrjena tudi ekipa, ki bo Slovenijo predstavljala na olimpijskih igrah za mlade prihodnje leto v Salzburgu.

Servisna ekipa prepolovljena

Velike spremembe pa so se dogodile v servis ekipi. Že pred časom smo pisali, da je ekipo zapustil vodja serviserjev Italijan Gianluca Marcolini, ki naj bi postal serviser zadnjega zmagovalca svetovnega pokala Švicarja Daria Cologne, pred tremi dnevi pa je nepričakovano dal odpoved še Miha Plahutnik.

Izmed uspešnega moštva, ki je v zadnjih letih pripravljal odlične smuči predvsem našim tekačicam, sta tako ostala Štefan Lichon in Gaber Lah. Ostaja tudi fizioterapevt Jaroslav Gajdoš..

Minimalen predviden proračun isti kot v minuli sezoni

Na zboru za teke pa se je spet zataknilo pri denarju. Finančni načrt še ni bil potrjen, čeprav je že sredina junija in je večina tekačev že na oziroma tik pred začetkom priprav za prihodnjo sezono. Po besedah vodje teka na smučeh pri Smučarski zvezi Slovenije Marka Gracerja manjka okrog 40.000 evrov oziroma okrog 8 odstotkov do minimalnega načrtovanega zneska. Ta bi moral znašati 650.000 evrov, da bi bil na lanski ravni oziroma še sprejemljiv. To je še vedno manj od prvotnih načrtov, po katerih bi tekači imeli na voljo skupaj 720.000 evrov. "Dolgo že traja zgodba okrog denarja. Priprave so se že začele, zato bi bilo dobro to čim prej urediti. 40.000 evrov sicer ni tragedija. Upam, da se ne bo poznalo pri delu," je dejal Gracer.

O ciljih v prihodnji sezoni na zboru za teke ni bilo govora, po zagotovilih Gracerja pa bodo ti ostali visoki. Želje za žensko ekipo so uvrstitev med najboljše tri v svetovnem pokalu in nastop večje ekipe na tekmah svetovnega pokala. Na tekmah najvišje ravni naj bi kdaj pa kdaj nastopil tudi moški. Tako se bo počasi zgradila ekipa za olimpijske igre leta 2014 v Sočiju v Rusiji.

Ne spreglejte