Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2007,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2007, 11.09

8 let

Smukači pripravljeni na štart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob koncu tedna se bo s smukom in superveleslalomom v Lake Louise začela sezona svetovnega pokala tudi za tekmovalce v hitrih disciplinah.

Kanadski del severnoameriške turneje je zaradi izjemno skromnih snežnih razmer dolgo časa visel v zraku. V zadnjem tednu se je vendarle ohladilo, organizatorji so pripravili smučišče, zeleno luč je prižgala tudi Mednarodna smučarska zveza, za nameček pa je obetavna tudi vremenska napoved. Tako bo že v sredo na sporedu prvi uradni trening. Smukači bodo trenirali tudi v četrtek in petek, v soboto pa bodo že na voljo tudi prve točke v hitrih disciplinah. Tik pred začetkom sezone je moč čutiti precejšnjo negotovost, po vsej verjetnosti pa utegne biti smukaški vrh letos nadvse širok. Smukaški junak minule zime Didier Cuche je že napovedal, da se namerava tudi v novi sezoni boriti za sam vrh, ob tem pa bo večjo pozornost namenjal še superkombinaciji, tako da bi se lahko bolj odločno podal tudi v boj za veliki kristalni globus. Od prve tekme si kajpak veliko obeta Kanadčan Erik Guay. Tudi veteran Marco Büchel še ni za staro šaro, kar je v minuli sezoni dokazal z drugim mestom v smukaški razvrstitvi. Svoj delež točk bodo iskalu še Peter Fill, dvojec v boju za skupni seštevek svetovnega pokala - Bode Miller in Aksel Lund Svindal, avstrijska falanga na čelu z Michaelom Walchhoferjem ter Hermannom Maierjem … Jasno, ob naštevanju smukaških asov ne moremo mimo nespornega odkritja minule sezone, slovenskega junaka Andreja Jermana.

Jerman si je po minuli sezoni, v kateri je slavil zgodovinsko zmago v svetovnem pokalu, nanizal še nekaj vrhunskih rezultatov in bil vse do konca v igri za smukaško odličje, vzel sprva nekaj časa za rehabilitacijo poškodovanega ramena. Glavni del priprav je potekal brez večjih posebnosti, predvsem pa, če se oklenemo besed vodstva reprezentance, nadvse uspešno. Še posebej trening v Čilu je bil pravi zadetek v polno. Tudi ledeniški del priprav naj bi dobro uspel, formo pa so izbranci trenerja Dejana Poljanška naposled pilili v Nakiski. Ob nič kaj zimskih razmerah v Kanadi so imeli Jerman & Co. (na sobotni tekmi bosta nastopila še Rok Perko in Andrej Šporn) solidne pogoje za delo. Na srečo so v našem taboru proge na omenjenem smučišču rezervirali že predčasno, tako da niso imeli težav. Francozi so denimo ostali praznih rok.

Ne spreglejte