Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
9.22

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jernej Slivnik

Torek, 24. 1. 2023, 9.22

1 leto, 2 meseca

Slivnik optimistično na SP v Španijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jernej Slivnik | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljše parasmučarje čaka vrhunec sezone ta teden, ko v španskem Espotu poteka svetovno prvenstvo. Nastopil bo tudi najboljši slovenski parasmučar Jernej Slivnik, ki ga konec tedna čakata tekmi v obeh tehničnih disciplinah.

V Espotu se sicer že danes začenja svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju. Potekalo bo do 29. januarja, edinega slovenskega predstavnika na tekmovanju Slivnika pa nastopa čakata 26. in 28. januarja, ko bo najprej tekmoval v veleslalomu, nato še v slalomu.

Slivnik prihaja na prvenstvo z dobro popotnico. Za generalko pred tekmama sezone je pred dnevi nastopal v Švici, kjer je v Veysonnazu na treh tekmah svetovnega pokala trikrat zasedel četrto mesto, na dveh veleslalomih in slalomu.

Zadovoljen je s formo

"Te tekme so bile kar dobre. Iz dneva v dan sem se bolje počutil, ti občutki na progi pa so se izboljševali iz tekme v tekmo. Tako sem se na zadnji tekmi v slalomu počutil vrhunsko," je za spletno stran krovne Zveze za šport invalidov - Paralimpijskega komiteja Slovenije pred SP dejal 22-letni Hrušičan.

"S formo sem lahko zelo zadovoljen. Upam, da mi uspe kak trening narediti še v Španiji, nekaj dni je še do prve tekme. Želja je, da se navadim na sneg in da pridem na start v optimalnem stanju," je še dodal Slivnik.

Napredek je pripisal tudi opremi, saj zdaj uporablja nove nastavitve na monoskiju, pa tudi bolj tveganim vožnjam. "S tem se poveča možnost napake. A sem verjamem, da se mi lahko izide tudi vožnja brez napake," o tem pravi Slivnik, ki si želi, da bi na velikem tekmovanju prišel tudi na stopničke.

Lani je na SP v Lillehammerju že bil dvakrat med deseterico, četrti v slalomu in sedmi v veleslalomu. Na paraolimpijskih igrah v Pekingu je bil 13. v veleslalomu, na slalomu pa je odstopil.

Ne spreglejte