Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 1. 2015,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki

Nedelja, 25. 1. 2015, 9.07

8 let

Še dobro, da je Peter Prevc dan prej prehitel Hayböcka …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Japonski konec tedna je bil za slovensko skakalno delegacijo uspešen. Zlasti za Petra Prevca, ki se je veselil zmage in v nedeljo še tretjega mesta. Saporo tako zapušča z nasmejanim obrazom.

Po sobotni zmagi je bil Peter Prevc med glavnimi kandidati za najvidnejšo uvrstitev med vsemi skakalci tudi v nedeljo. Po prvi seriji mu je odlično kazalo, da bi lahko ponovil ta dosežek, saj je za vodilnim Poljakom Kamilom Stochom, ki je z enega zaletnega mesta višje in boljšim vzgonskim vetrom sicer poletel pet metrov dlje (140), zaostajal za vsega 0,6 točke.

V drugo je nato našemu skakalcu veter nekoliko zagodel in mu namenil le 0,07 m/s pomoči – od vseh tekmovalcev najmanj v finalni seriji -, medtem ko je poznejšemu zmagovalcu Romanu Koudelki pihal v prsi s hitrostjo 0,66 m/s. Čeh je tako s četrtega mesta napredoval na prvo. Prevc in Stoch sta tudi v drugo skočila točkovno zelo izenačeno, saj ju je na koncu ločila razlika 0,7 točke, naš skakalni mojster pa je osvojil odlično tretje mesto in tako drugič v dveh dneh stal na zmagovalnem odru – lani je bil prav tako odličen na Japonskem, potem ko je zmagal in bil drugi.

"Razlike med skakalci so vedno manjše, kar je dobro. S tem rastemo in se izboljšujemo. Bolj, ko smo izenačeni, večji vpliv ima na končni razplet veter. V prvi seriji sem imel recimo srečo. Dobrodošlo je bilo, da sem v soboto zmagal in v skupnem seštevku prehitel Michaela Hayböcka. Če bi danes skakal v prvi seriji kot tretji skakalec, bi dobil slabše razmere, ki jih je imel Hayböck. Je pa zato pri meni v drugi seriji veter ugasnil in sem imel najmanj pomoči vetra," je iz Sapora sporočil Prevc.

"Naredil sem to, kar hočem"

Ob pogledu na vrstni red nedeljske preizkušnje na Japonskem je bil jasno zelo vesel: "Naredil sem to, kar hočem. In to je prikazati dobre skoke. Nisem naredil večjih napak, zato sem prišel tudi tokrat do tretjega mesta, zaradi česar sem zelo vesel."

Karavana pravega počitka ne bo imela, saj bo po vrnitvi v Evropo že sledila mini nemška turneja v Willingenu (dve posamični ter ekipna tekma) in Titisee-Neustadtu (dve posamični), ki bo nadomestil Liberec. In tam se bo nadaljevala bitka za rumeno majico, ki je še vedno na plečih Avstrijca Stefana Krafta. Po Saporu je sicer povečal naskok pred najbližjim zasledovalcem. Hayböck je pred tem kot drugouvrščeni zaostajal za 78 točk, a ga je Prevc prehitel, naš skakalec pa je z dvema boljšima uvrstitvama kot Kraft sklenil na Japonskem ogromen posel, saj je za njim zmanjšal zaostanek za 30 točk in zdaj znaša 83 točk.

Ne spreglejte