Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2008,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 14. 12. 2008, 16.15

8 let

Prva zmaga Majdičeve v prostem slogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petra Majdič je zmagovalka šprinterske preizkušnje smučark tekačic v švicarskem Davosu. Majdičeva je tokrat prvič v karieri dobila tekmo v prosti tehniki.

V velikem finalu je Majdičeva prepričljivo ugnala Norvežanki Celine Brun-Lie in Marit Björgen.

V malem finalu je na četrtem mestu in skupno desetem na tekmi končala druga slovenska udeleženka polfinala Vesna Fabjan, do novih točk in četrtfinala pa se je prebila tudi Katja Višnar, ki je na koncu zasedla 24. mesto.

Čeprav slovenska šampionka še nikoli ni stala na stopničkah v prosti tehniki, je danes v izjemnem slogu prišla do zmage. Že v četrtfinalu je postavila odličen čas, nekoliko slabše je startala v polfinalu, a se vseeno prebila naprej, v velikem finalu pa je bila v začetku zaprta, a se je že na prvem vzponu prebila naprej. V zadnji vzpon je tako vstopila v najboljšem položaju, odbila napada norveških tekmic, do ciljne črte le še povečevala prednost in si pritekla prvo zmago v drsalni tehniki ter po Kuusamu drugo slavje letos, tako da je na cilju kar vriskala od sreče.

"To je bilo res nepozabno doživetje in zmage se veselim skorajda kot prve. Res je posebna, ker je premierna v prosti tehniki in kljub odlični pripravljenosti še sama nisem prav verjela, da mi res lahko uspe," je povedala Petra Majdič in se ob uspehu spomnila tudi svojega prejšnjega trenerja Roberta Slabanje, ki ji ni pustil, da bi obupala nad prostim slogom.

Tako kot po zmagi v Kuusamu je najboljša slovenska smučarska tekačica, ki tudi po vikendu v Davosu ostaja v rdeči majici vodilne v šprinterski razvrstitvi, v skupni pa je napredovala na drugo mesto, tudi tokrat poudarila, da je imela vnovič odlično pripravljene smuči.

Trener reprezentance Ivan Hudač je bil vesel, da Majdičeva ni bila "osamljena", saj je Fabjanovi le malo zmanjkalo do uvrstitve v veliki finale, tudi Višnarjeva je bila blizu najboljši šestnajsterici. "Vesel sem te zmage, saj me je kar malo jezilo, da v prosti tehniki še nismo stali na stopničkah. Vendar zmaga zame ni presenečenje, saj je Petra že na minulih treningih na Rogli pokazala, da je odlično pripravljena. Dobro sta nastopili tudi Vesna in Katja, kar kaže na res dobro pripravljenost," je povedal Hudač.

Ne spreglejte