SiolNET. Sportal Zimski športi
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
AVSTRIJSKA REPREZENTANCA 2019/20

Prehiteli Hirscherja in Veithovo?

1,12

termometer

Anna Veith in Marcel Hirscher
Anna Veith in Marcel Hirscher sta vključeni v avstrijsko reprezentanco. Foto: Sportida

Avstrijska smučarska zveza je naznanila tekmovalne ekipe za sezono 2019/20. Na seznamu je tudi najboljši smučar zadnjih let Marcel Hirscher, ki pa javno še ni sporočil odločitve o nadaljevanju kariere.

Romed Baumann je pred dnevi vložil prošnjo za spremembo športnega državljanstva, tako da bi v prihodnje namesto za Avstrijo nastopal za Nemčijo. O njegovi usodi bodo prav te dni na koledarski konferenci v Dubrovniku razpravljali vrhovi FIS. Njegovega imena ni na seznamu avstrijske reprezentance za prihajajočo sezono. Je pa zato v elitni nacionalni vrsti njegov rojak Hannes Reichelt, ki se je ta teden v središču pozornosti znašel zaradi vključitve v preiskavo, povezano z domnevnim dopingom.

Hannes Reichelt Sportal "Doping? Izgubil sem tla pod nogami."

Hirscher se še ni odločil, a …

Poleg Reichelta je v prvi moški ekipi še devet tekmovalcev. Med njimi kot prvi zvezdnik tudi dobitnik rekordih osmih zaporednih velikih kristalnih globusov Marcel Hirscher. Avstrijski ljubitelji alpskega smučanja ob tem upajo, da je krovna zveza s tem prehitela odločitev večkratnega svetovnega in olimpijskega prvaka, ki ima na svojem računu 67 zmag na tekmah svetovnega pokala. "Marcel Hirscher je v ekipi, vendar se še ni odločil, ali bo v prihajajoči sezoni tekmoval," so zapisali pri ÖSV.

Janez Slivnik Sportal "Hirscherja po drugem mestu ne želite srečati v hotelu"

Slivnik: Vztrajal bo

O tem, ali bo še tekmoval, smo se pred kratkim pogovarjali tudi z Janezom Slivnikom, donedavnim trenerjem v avstrijski ekipi, ki bo po novem vodil slovensko žensko reprezentanco. Zanj dvomov ni. "Dokler bo zdrav, verjamem, da bo vztrajal. Navsezadnje je star komaj 30 let. Poleg tega pa je logistični sistem okrog njega tako razvit in dovršen, da ne izgublja nepotrebnega časa. Konkretno, na trening na Mölltal pride s helikopterjem, tam pa se na vrh proge vselej povzpne s sanmi, " je dejal Slivnik.

Anna Veith in Ana Drev: obe naj bi odločitev o (ne)nadaljevanju kariere sprejeli v prihodnjih mesecih. Anna Veith in Ana Drev: obe naj bi odločitev o (ne)nadaljevanju kariere sprejeli v prihodnjih mesecih. Foto: Sportida

Negotovost Anne Veith

Poleg Hirscherja pa vprašaj kroži tudi okrog njegove gimnazijske sošolke Anne Veith. Tudi dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala namreč še ni podala nedvoumnega odgovora o svoji prihodnosti. A v primerjavi z Marcelom, ki ni bil nikoli resneje poškodovan, bo njeno odločanje odvisno predvsem od zdravstvenega stanja. V zadnjih štirih letih je namreč staknila dve hujši poškodbi in bila trikrat operirana. Nazadnje januarja, ko si je na treningu v Italiji strgala kolenske vezi.

Avstrijska reprezentanca 2019/20

Moški


Državna ekipa: Manuel Feller, Max Franz, Christian Hirschbühl, Marcel Hirscher, Vincent Kriechmayr, Michael Matt, Matthias Mayer, Hannes Reichelt, Marco Schwarz in Otmar Striedinger

A-ekipa: Stefan Babinsky, Stefan Brennsteiner, Daniel Danklmaier, Marc Digruber, Christian Walder, Dominik Raschner in Christoph Krenn

 

Ženske


Državna ekipa: Eva-Maria Brem, Stephanie Brunner, Katharina Gallhuber, Ricarda Haaser, Cornelia Hütter, Katharina Liensberger, Mirjam Puchner, Bernadette Schild, Nicole Schmidhofer, Ramona Siebenhofer, Tamara Tippler, Katharina Truppe, Anna Veith in Stephanie Venier.

A-ekipa: Christina Ager, Franziska Gritsch, Michaela Heider, Katharina Huber, Elisabeth Kappaurer, Sabrina Maier, Chiara Mair, Nina Ortlieb, Ariane Rädler, Elisabeth Reisinger in Christine Scheyer.
Štefan Hadalin in Ika Štuhec Sportal Ilka Štuhec sporoča: Rehabilitacija je končana Žan Kranjec Sportal Smučarji trkajo na vrata treh milijonov evrov Henrik Kristoffersen Sportal Kristoffersen izgubil (ne)smučarsko bitko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin