SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plešejo, kot gode Andrea Massi

4

termometer

"V fantih sem videl veliko depresije, ki jo ustvarja slab sistem. No, zdaj so njihove glave že za 15 stopinj bolj dvignjene," o slovenskih smučarjih pripoveduje Andrea Massi.

Slovenija je svojevrsten unikum tudi zaradi dejstva, da osrednji lik smučarske zgodbe (še) niso tekmovalci in tekmovalke, temveč kondicijski trener. V tem položaju se je vsaj za nekaj časa znova znašel Andrea Massi, sicer alfa in omega izjemno uspešnega projekta samostojne poti Tine Maze, ki se je v letu njenega premora s Smučarsko zvezo Slovenije dogovoril za opravljanje vloge zunanjega svetovalca. Da pa ta sicer nekoliko nedoločena funkcija še zdaleč ne bo pasivna, je dokazal v zadnjih tednih, ko je v Gorici z okolico organiziral skoraj enomesečni trenažni tabor.

"Slovensko smučanje mi je veliko dalo. To je bila priložnost, da mu nekaj vrnem. Za nameček je bila reprezentanca zaradi zamud pri potrjevanju programov v veliki nevarnosti, zato sem urgiral, s hotelom in športnimi objekti nam je na pomoč priskočil še HIT, tako da smo lahko organizirali trening. Zadovoljen sem z opravljenim delom, a pot do končnega cilja je še dolga," poudarja Massi, ki je moško reprezentanco pohvalil predvsem zaradi pristopa.

"Od prvega do zadnjega so sledili navodilom, pri tem pa smo skušali biti zelo raznoliki. Fantje so tekli s Sabotina, se znojili pri delu z utežmi, skakali z višine v morje, tekli na štadionu, delali z različnimi rekviziti … Ustvarjali smo bazo. Pri tem ni bilo pomembno, kdo je smukač, kdo slalomist. Ne, zdaj še ni bil čas za razlikovanje," pravi nekdanji italijanski atlet, ki še ni hotel odgovoriti na vprašanje, na kakšen način bo z reprezentanco sodeloval v prihodnje. "Pustimo se presenetiti."

Trening v fotografiji in besedi:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin