Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2008,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2008, 14.30

8 let

Petra Majdič: Vsi trije vrhunci so enako pomembni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Smučarske tekače, natančneje tudi najboljšo slovensko smučarsko tekačico Petro Majdič, v prihajajoči sezoni čakajo trije vrhunci.

Potem ko je nekaj časa celo premišljevala, da bi tekaške smuči postavila v kot, si je dobitnica malega kristalnega globusa za lansko zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v sprintu na srečo le premislila. Kot pravi Majdičeva, so priprave potekale po načrtih, trener Ivan Hudač pa je svoji varovanki pripravil zelo zahteven program. "Veliko sva delala na tehniki, priprave so potekale na višini, na Rogli in v Ramsauu. Naredila sva vse, kar sva načrtovala, tako tehnično, kot tudi fizično sva dobro pripravljena," je dejal Ivan Hudač in dodal, da priprave le niso bile tako hude kot tiste smučarskih skakalcev.

Vsi trije vrhunci enako pomembni

Kot zmeraj pravi, je njena želja vedno premikati mejnike. To bo skušala tudi letos, tako da so cilji vsekakor visoki. "Vsi trije vrhunci so zame letos enako pomembni. V Tour de ski je nekaj več tekem v klasični tehniki, kjer bom iskala svojo priložnost, a dejstvo je, da moraš že od prve tekme naprej biti res v vrhu. V svetovnem pokalu mali kristalni globus že imam in če želim premakniti mejnike, potem vemo, kaj to pomeni. Za svetovno prvenstvo je pa tako. Kolajno s SP že imam in zmeraj je lepo biti med najboljšimi na svetu. Proga v Liberecu mi sicer ne leži, je zelo razgibana in nanjo nimam dobrih spominov," je še dejala Majdičeva, ki je letos, kot še dodaja, dobro fizično pripravljena za vse tri velike cilje sezone, nekoliko bolj pa je dodelala tudi tehniko.

Sicer se bodo vsi člani tekaške reprezentance podrobneje predstavili na novinarski konferenci 5. novembra, ko bo znano tudi, kako je Barbara Jezeršek sanirala poškodbo in kako se bo tekem svetovnega pokala lotila Vesna Fabjan. Trener Ivan Hudač tako še ni razkril vseh adutov za sezono 2008/09.

Ne spreglejte