Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
27. 7. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc grand prix Wisla priprave

Ponedeljek, 27. 7. 2015, 14.54

8 let

Peter Prevc bi rad dobil potrditev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugi polovici tedna bodo najboljši skakalci spet aktivni. V Wisli bo svojo pripravljenost preizkusil tudi Peter Prevc, ki bi rad videl, kam v tem trenutku spada.

Slovenski skakalci so končali počitnice, saj te niso več v programu, a jih večina ne pogreša, saj imajo pred seboj le še zimo, za katero se pripravljajo. Naš najboljši skakalec Peter Prevc je misli na počitnice prav tako prestavil na prihodnje leto, je pa na zanimiv način izkoristil zadnji prosti teden, ki ga je glavni trener Goran Janus skakalcem dodelil po tekmah za celinski pokal v Kranju.

Odpravil se je na popotovanje po Balkanu: "Letos sem imel največ dopusta v zadnjih treh letih. Ker so mi rekli, da moram na dopust, sem se odločil, da se usedem v avto in odpotujem. Nisem takšen tip človeka, da bi se zasidral na enem mestu. Šel sem v Sarajevo in tam en dan prespal. Jasno sem poskusil tamkajšnje čevapčiče in kavo … Nato sem šel prek Mostarja in Medžugorja do Kotarja, kjer sem prav tako prespal. Počasi sem se prestavil v Dubrovnik in šel v Sukošan, od tam pa odšel na otoke."

V Sarajevu si je ogledal tudi olimpijsko skakalnico. Leta 1984 se je zlate medalje na manjši napravi veselil Nemec Jens Weissflog, Finec Matti Nykänen pa na večji. Zdaj je pogled na olimpijsko prizorišče žalosten, pravi Prevc, ki se je rodil osem let pozneje: "Zanimivo je bilo videti, kako takšen objekt propada. Bilo je nekoliko žalostno, hkrati pa zelo osupljivo, ker sem si kot skakalec predstavljal krivuljo leta, kam bi me poneslo. Zdi se mi, da je bila narejena zelo drugače, kot so skakalnice zdaj. Če bi me zdaj poslali na takšno, bi šel zelo visoko in bilo bi me zelo strah."

Skupaj s slovenskimi skakalci se je med dopustom poglobil v trening, ta konec tedna pa jih čaka prvi preizkus v grand prixu, na katerem bo konkurenca bistveno močnejša kot v začetku meseca v Kranju. Naš najboljši orel bo nastopil na Poljskem, kjer bo v petek ekipna, dan pozneje pa še posamična preizkušnja. Pozneje se namerava udeležiti še tekem v Hinterzartnu, Courchevelu, Einsidelnu, izpustil bo Čajkovski in Almati, konec septembra pa bo spet nastopil v Hinzebachu.

"Rad bi dobil potrditev, da delamo dobro in v pravi smeri. Ta tekma bo nekakšen preizkus, da vidimo, na kateri poti smo," pravi Prevc, ki se s konkurenco ne bo obremenjeval, razen če bo kdo še posebej odstopal od vseh, kar pa bodo jasno storile tudi preostale skakalne nacije.

Ne spreglejte