Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
9.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Lindsey Vonn Lake Louise Tina Maze

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 9.33

8 let, 5 mesecev

Lindsey Vonn: Pripravljena sem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ob koncu tedna bo v Aspnu oder prepustila tekmicam. Toda že čez slaba dva tedna se bo ameriška smučarska zvezdnica vrnila v karavano svetovnega pokala.

"Pripravljena sem," je v pogovoru za USA Today samozavestno zatrdila Lindsey Vonn, ki se bo v prvem decembrskem koncu tedna po sanirani poškodbi kolena vrnila v beli cirkus. Medtem ko se njene tekmice na čelu s Tino Maze pripravljajo na veleslalom in slalom ob koncu tega tedna v Aspnu, pa 30-letna Američanka svoje misli posveča Lake Louisu, ki bo med 5. in 7. decembrom gostil dva smuka in superveleslalom.

"Lake Louise je idealen kraj za začetek sezone. Tam se vselej počutim dobro in samozavestno. Na tisto prizorišče me vežejo lepi spomini. Komaj že čakam, da se pojavim v štartni hišici," po zadnjih smukaških treningih razmišlja Vonnova, sicer prava specialistka za Lake Louise. V tem dodobra odmaknjenem kanadskem zimsko-športnem središču je namreč slavila že kar 14 zmag.

Tokrat bo za zmago lahko označila že konkurenčno nastopanje, predvsem pa dokončno vrnitev v tekmovalno areno. Po hudi poškodbi kolena na prvi tekmi svetovnega prvenstva 2013 se je lani prav v Lake Louisu vrnila na tekme, a že čez dober mesec in pol sebi ter okolici priznala, da je prehitevala dogodke. Sledila je nova operacija in dolgotrajna rehabilitacija. "Redko kaj me zaustavi. Ta poškodba me je z dvema operacijama nekoliko zavrla, a od smučarskega udejstvovanja me ni odvrnila. Zdaj sem pripravljena na tekme. Odlično se počutim," je še pristavila Vonnova, ki se ob pogledu na novo sezono osredotoča predvsem na svetovno prvenstvo v Beaver Creeku.

Ne spreglejte