Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2024,
20.02

Osveženo pred

15 ur, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

Natisni članek

Noriaki Kasai smučarski skoki

Nedelja, 20. 10. 2024, 20.02

15 ur, 13 minut

Japonsko državno prvenstvo

Noriaki Kasai na japonskem prvenstvu tik pod stopničkami, sezono bo začel v celinskem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55
Noriaki Kasai | Noriaki Kasai je na japonskem državnem poletnem prvenstvu na veliki napravi zasedel četrto mesto, le 2,7 točke je zaostal za stopničkami. | Foto Guliverimage

Noriaki Kasai je na japonskem državnem poletnem prvenstvu na veliki napravi zasedel četrto mesto, le 2,7 točke je zaostal za stopničkami.

Foto: Guliverimage

Japonski veteran smučarskih skokov Noriaki Kasai je na poletnem državnem prvenstvu na veliki skakalnici zasedel četrto mesto, med precej mlajšo druščino mu je do stopničk zmanjkalo 2,7 točke. Prvak je postal Rjoju Kobajaši, drugi je bil Ren Nikaido, tretji pa Tomofumi Naito. 52-letni Kasai si bo mesto v svetovnem pokalu poskušal izboriti skozi celinski pokal.

Konec tedna so v Hakubi izpeljali poletno državno prvenstvo. Na veliki skakalnici se je zanesljive zmage veselil Rjoju Kobajaši, ki je najbližjega zasledovalca Rena Nikaida za seboj pustil za 11,5 točke. Na tretje mesto je skočil  Tomofumi Naito, ki je za 2,7 točke prehitel zimzelenega četrtega Noriakija Kasaija, ki tako ni bil daleč od stopničk.

Na manjši napravi je dva dni prej prvak postal Naito, ki je za več kot 13 točk premagal Kobajašija in za skoraj 30 točk Naokija Nakamuro, Kasai pa je bil na normalni skakalnici sedmi.

Po koncu državnega prvenstva je glavni trener Kento Sakuyama določil ekipo, ki bo zastopala Japonsko v prvem delu zimske sezone svetovnega pokala.

Peterico sestavljajo Rjoju Kobajaši, Ren Nikaido, Junširo Kobajaši, Keiči Sato in Naoki Nakamura. Prvi trije so imeli mesto zagotovljeno na podlagi lanskih rezultatov svetovnega pokala, Sato si je mesto priboril z rezultati v poletnem grand prixu, Nakamura pa na podlagi analiz trenutne pripravljenosti. 

Rjoju Kobajaši je prvak na veliki skakalnici. | Foto: www.alesfevzer.com Rjoju Kobajaši je prvak na veliki skakalnici. Foto: www.alesfevzer.com

Naito in Kasai v celinski pokal

Med peterico tako ni Naita, ki je bil na državnem prvenstvu prvi in tretji. 31-letnik bo, tako kot Kasai, zimsko sezono začel v celinskem pokalu. V tem si bosta z rezultati poskušala izboriti mesto v japonski zasedbi za tekmovanje najvišje ravni, svetovni pokal.

Dva naslova za Ito

V ženski konkurenci je poletna japonska prvakinja tako na normalni kot veliki skakalnici postala Juki Ito, druga je bila Sara Takanaši, tretja pa Nozomi Marujama.

Stefan Kraft
Sportal Kraft: Takšna sezona se ne more zgoditi vsakič
Anže Lanišek
Sportal Jasno izpostavlja: Prej gremo deset korakov nazaj
Nika Križnar
Sportal Nika Vodan se ne bo primerjala z Niko Križnar
Klemens Joniak
Sportal Senzacija na poljskem državnem prvenstvu: 19-letnik presenetil konkurenco
Ne spreglejte