Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 12. 2015,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gregor Schlierenzauer skoki novoletna turneja

Sreda, 30. 12. 2015, 20.04

8 let

Gregor Schlierenzauer išče pravo pot

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avstrijski skakalni zvezdnik Gregor Schlierenzauer si je v decembru vzel nekaj časa, da bi se pripravil na novoletno turnejo, ki pa se zanj ni dobro začela.

Tudi letošnja sezona za Gregorja Schlierenzauerja ne poteka tako, kot si je zamislil in pričakoval. Njegova najboljša posamična uvrstitev je 14. mesto v Lillehammerju, izpustil pa je kar nekaj postojank, da bi se dobro pripravil na novoletno turnejo.

A je v Oberstdorfu v prvi seriji izgubil dvoboj z Norvežanom Kennethom Gangnesom in drugo spremljal le kot gledalec, kar se v njegovi bogati karieri ni velikokrat zgodilo. "Nisem dobro skočil, zato sem razočaran, vendar se svet ne bo porušil. Položaj moram sprejeti in se držati začrtane poti," je na svoji strani po koncu Oberstdorfa zapisal Schlieri.

"Vse skupaj prespati in jutri spet stopiti na plin"

Skakalec z največ posamičnimi zmagami v svetovnem pokalu (53) je v krizi že nekaj časa. Ne najde poti, da bi se spet vrnil med najboljše, kjer je že bil.

"Zmanjkalo mi je deset metrov, zato bom moral nekaj spremeniti. S trenerjem Heinzom Kuttinom in celotnim strokovnim štabom moram vse skupaj analizirati, zadevo prespati in jutri spet stopiti na plin. Še vedno sem motiviran, super skoki Stefana Krafta in Michaela Hayböcka pa kažejo na to, da je ekipa dobro delala," pravi avstrijski skakalni zvezdnik.

Tirolec upa, da bo imel v Garmisch-Partenkirchnu več razlogov za zadovoljstvo, nato pa prihaja njegov Innsbruck, kjer bi lahko od domačih navijačev dobil dodaten zagon.

"Ker je Severin prvi v razvrstitvi novoletne turneje, bo atmosfera dobra tudi v Garmisch-Partenkirchnu. Zelo se veselim, vendar nimam visokih pričakovanj. Pripravil se bom, ugriznil in iztisnil iz sebe najboljše," je še dejal 25-letni Schlierenzauer.

Ne spreglejte