SiolNET. Sportal Zimski športi
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Grand prix, Rašnov, nedelja

D. Prevc do točk, mladi Mogel lahko priskrbi dodatno kvoto

0,20

termometer

Domen Prevc
Do točk je od Slovencev prišel le Domen Prevc. Končal je na 19. mestu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Rašnovu v Romuniji je znova zmagal Nemec Karl Geiger. Edini Slovenec, ki je osvojil točke, je bil Domen Prevc na 19. mestu. Podobno kot v soboto sta bila tudi v nedeljo diskvalificirana dva Slovenca – Anže Lanišek in Rok Tarman. Na celinskem pokalu je Žak Mogel končal na tretjem mestu in ima možnost, da Sloveniji pribori dodatno kvoto v svetovnem pokalu.

Na štartu nedeljske posamične tekme v Rašnovu je bilo 41 tekmovalcev, a precej manj jih je vknjižilo regularen rezultat, saj so tudi tokrat kontrolorji poskrbeli, da tekma ni minila brez diskvalifikacij.

Že v prvi seriji je bilo namreč zaradi neustreznega dresa diskvalificiranih kar osem skakalcev, tudi dva Slovenca: Rok Tarman in Anže Lanišek. Dres je od sobote uspelo popraviti Domnu Prevcu, ki je nove točke letošnje poletne velike nagrade ujel z 91 metri in 24. mestom v prvi seriji. V finalu je s 94,5 metra in skupno 230,8 točke napredoval na končno 19. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v tem poletju.

Nova zmaga za Geigerja

Znova je zmagal Nemec Karl Geiger z 269,4 točke pred vodilnim v skupnem seštevku, Rusom Jevgenijem Klimovom, ki je zbral 265,0 točke, tretji je bil Dawid Kubacki z 261,1 točke.

Poletna velika nagrada se bo končala konec meseca ter v začetku oktobra v Hinzenbachu in Klingenthalu.

Mogel lahko Sloveniji pribori dodatno kvoto

Na rahlo posodobljeni skakalnici v Zakopanah na Poljskem se je nadaljeval celinski pokal v smučarskih skokih. Žak Mogel je še tretjič letos stopil na zmagovalni oder. Slovenski mladinski reprezentant je v finalu napadel s 13. mesta. Po 132 metrih v prvi seriji je v finalu s 139 metri ter drugo daljavo in skupno z 248,4 točke skočil na tretje mesto, kar so njegove tretje stopničke letos.

Žak Mogel je z odličnim skok v finalni seriji skočil na tretje mesto in ima možnost, da Sloveniji pribori dodatno kvoto v svetovnem pokalu. Žak Mogel je z odličnim skok v finalni seriji skočil na tretje mesto in ima možnost, da Sloveniji pribori dodatno kvoto v svetovnem pokalu. Foto: SloSki

Premagala sta ga le vodilni v skupnem seštevku, Avstrijec Philipp Aschenwald z 264,0 točke, in Stefan Huber z 256,2 točke. Tik za Mogelom je končal Semenič z 244,0 točke, Pavlovčič je bil 21., Naglič pa je novo točko ujel na 30. mestu.

V skupnem seštevku je poletni del dve tekmi pred koncem že dobil Aschenwald, ki ima 814 točk, Mogel je tretji s 409 točkami in odličnimi možnostmi, da v Klingenthalu poskrbi za dodatno kvoto Slovenije ob začetku svetovnega pokala.

Preberite še:

Rok Tarman Sportal Dva Slovenca diskvalificirana, Tarman do premiernih točk med elito Marcel Hirscher Sportal Marcel Hirscher: Idealna priložnost za upokojitev
 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin