Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2019,
12.25

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Nedelja, 17. 3. 2019, 12.25

5 let, 1 mesec

Veysonnaz, smučarski kros

Flisar s pretresom možganov pristal v bolnici, Chapuis zmagovalec zadnje tekme v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Filip Flisar | Filip Flisar je zadnjo tekmo sezone končal na 16. mestu, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zasedel 18. mesto. | Foto Peter Kastelic

Filip Flisar je zadnjo tekmo sezone končal na 16. mestu, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je zasedel 18. mesto.

Foto: Peter Kastelic

Francoz Frederic Jean Chapuis je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v sezoni. V švicarskem Veysonnazu je v finalu premagal Kanadčana Bradyja Lemana in Francoza Bastiena Midola, ki je skupni zmagovalec sezone. Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je tekmo končal na 16. mestu, zaradi padca pa je moral v bolnišnico.

Na zaključku svetovnega pokala v Veysonnazu so najboljši tekmovalci v krosu nastopili glede na razvrstitev v skupnem seštevku, Flisar je v Švico prišel kot 17., v vodstvu pred finalom je bil Bastien Midol, ki je imel že neulovljivo prednost pred tekmeci.

Flisar se je danes v četrtfinale prebil z drugim dosežkom v skupini osmine finala, zaostal je le za Midolom, v četrtfinalu pa je po stiku z enim od tekmecev sicer grdo padel, vendar je nato lahko sam odsmučal v dolino, tekmo pa je končal na četrtem mestu v tej četrtfinalni skupini.

Flisar bo zaradi pretresa možganov moral na mirovanje

Mariborčana so takoj po tekmi odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima pretres možganov in še nekaj manjših poškodb, tako da bo moral nekaj časa mirovati.

"Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na sreče nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila," je direktno iz bolnice sporočil še rahlo pretreseni Flisar, ki pa se padca dobro spomni.

"Neslo nas je zelo daleč in potrebno je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo potrebno tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec," je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen, posebno razočaran pa tudi ne.

"V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro," je dejal Flisar.

Frederic Jean Chapuis je sezono sklenil z zmago in drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala.  | Foto: Reuters Frederic Jean Chapuis je sezono sklenil z zmago in drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: Reuters

V velikem finalu je slavil Chapuis, na stopničkah pa je bil tudi Midol, ki je tako le še potrdil skupno vodstvo v seštevku in na koncu slavil prepričljivo s 756 točkami. Chapuis je drugi s 573 točkami, Švicar Alex Fiva, danes šesti, pa je skupno tretji s 503 točkami. Flisar je bil skupno v tej sezoni na 18. mestu (190).

Pri ženskah je bila danes najboljša Kanadčanka Marielle Thompson pred Švedinjo Sandro Naeslund in Francozinjo Alizee Baron. Skupno je zmagovalka te sezone danes sedmouvrščena Švicarka Fanny Smith s 799 točkami, Naeslundova jih je zbrala 755, Thompsonova pa 656.

Izidi, moški:

1. Jean Frederic Chapuis (Fra)
2. Brady Leman (Kan)
3. Bastien Midol (Fra)
4. Romain Detraz (Švi)
5. Daniel Bohnacker (Nem)
6. Alex Fiva (Švi)
7. Daniel Traxler (Avt)
8. Robert Winkler (Avt)
...
16. Filip Flisar (Slo)

- svetovni pokal, skupno (11):

1. Bastien Midol (Fra) 756
2. Jean Frederic Chapuis (Fra) 572
3. Alex Fiva (Švi) 503
4. Brady Leman (Kan) 419
5. Florian Wilmsmann (Nem) 307
6. Daniel Traxler (Avt) 283
...
18. Filip Flisar (Slo) 190

- ženske:

1. Marielle Thompson (Kan)
2. Sandra Naeslund (Šve)
3. Alizee Baron (Fra)
4. Britanny Phelan (Kan)
5. India Sherret (Kan)
6. Kelsey Serwa (Kan)
7. Fanny Smith (Švi)
8. Sanna Luedi (Švi) ...

- svetovni pokal, skupno (11):

1. Fanny Smith (Švi) 799
2. Sandra Naeslund (Šve) 755
3. Marielle Thompson (Kan) 656
4. Alizee Baron (Fra) 484
5. Brittany Phelan (Kan) 467
6. Andrea Limbacher (Avt) 419 ...

Ne spreglejte