Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2018,
15.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

olimpijske igre Pjongčang 2018 biatlon Ole Einar Björndalen

Četrtek, 18. 1. 2018, 15.30

6 let, 3 mesece

Brez Norvežana v Pjongčangu

Nič ne bo, Bjoerndalna ne bo na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ole Einar Björndalen | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpijske igre v južnokorejskem Pyeongchangu bodo minile brez najuspešnejšega zimskega športnika vseh časov, norveškega biatlonca Oleja Einarja Bjoerndalna. Ta se ni prebil v močno norveško ekipo, kljub temu pa so v Skandinaviji mnenja, da si je nastop glede na vse uspehe iz preteklosti zaslužil.

"Po športni plati letos res ni pokazal dovolj, a si je zaslužil nastop v Koreji. Toliko je naredil za naš šport, da bi moral biti tudi tam," je nemški tiskovni agenciji dpa ob robu svetovnega pokala v Anterselvi povedal eden najboljših tekmovalcev na svetu Johannes Thingnes Boe in dodal: "Prav vsi se mu moramo zahvaliti. Čeprav se ni prebil v reprezentanco, je legenda. Ostaja številka ena v biatlonu."

Zdaj že 43-letni Bjoerndalen si je želel na olimpijske igre še sedmič v karieri, a ima v domači vrsti premočne tekmece. "Najhuje je to, da se mi zdi, da bi bil prav na olimpijskih igrah v najboljši formi. On je Ole Einar in ve, kako se pripraviti," je menila olimpijska prvakinja iz Sočija 2014 Tyril Eckhoff. "Žal v sezoni ni pokazal prave forme. To seveda boli, a ostaja največji olimpionik zimskih iger vseh časov. Prav zato bi morda lahko vseeno dobil dovoljenje za nastop," pa meni Emil Hegle Svendsen.

MOK zavrnil možnost posebnega povabila

Na Norveškem so pred časom zaokrožile govorice, da bo Bjoerndalen na igrah nastopil s posebnim povabilom organizatorja, a je Mednarodni olimpijski komite v sredo to možnost zavrnil. Za normo pa je v vseh pogledih prepozno, saj Anterselva do nedelje gosti zadnje tekme pred igrami, na katerih Bjoerndalna ni. Ta bo prihodnji teden nastopil na evropskem prvenstvu v Ridnaunu.

"Zelo mi je žal zanj, a v norveško olimpijsko ekipo se ni lahko uvrstiti. V vsaki drugi bi bil zraven," pa je drugo plat resnice še razkril Boe.

Ne spreglejte