SiolNET. Sportal Zimski športi
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Peter Prevc se je razveselil stopničk, a umirja žogo

Balzam za Petrovo dušo

1,73

termometer

Peter Prevc
Peter Prevc je po dobrem letu znova dočakal stopničke na posamični tekmi svetovnega pokala. Foto: Sportida

Za Petra Prevca je bilo tretje mesto na znamenitem Holmenkollnu pravo zadoščenje po vseh nevšečnostih v zadnjem obdobju, a je po nogometno stopil na žogo in poudaril, da bo treba še malce počakati na odgovor, kaj je prinesla uvrstitev na oder za zmagovalce na norveški turneji.

V sezoni 2015/16 je Peter Prevc prišel do naziva šampion. V takratni zimi je osvajal vse, kar se je osvojiti dalo. Novoletna turneja je bila njegova, naslov svetovnega prvaka v poletih je romal v njegove roke, veliki kristalni globus za najboljšega skakalca in mali za najboljšega v razvrstitvi poletov prav tako. Nanizal je rekordno število točk, stopničk ...

Veliko ljudi se sprašuje, zakaj skakalci ne morajo konstantno dobro skakati več sezon, a gre za specifičen šport, v katerem je treba iskati ravnotežje med prožnostjo in močjo mišic. Poleg tega je pri skakalcih le delček sekunde tisti, ko morajo biti pravi, in sicer pri odskoku z mize, saj je od tega odvisno, kako bo nato vse skupaj potekalo v zraku.

Peter Prevc Sportal Peter Prevc po dobrem letu znova na stopničkah!

"Ni bilo lahko"

Veselje na znamenitem Holmenkollnu Veselje na znamenitem Holmenkollnu Foto: Sportida In ker je v tem športu nemogoče držati tovrstno konstantnost natančnega odriva, se prikradejo krize. Zlasti pri tistih, ki so nekoč že bili na vrhu in želijo spet skočiti nanj. Tako se je tudi našemu Petru v glavo zasidralo marsikaj, saj je želel nadaljevati uspešno zgodbo.

A zgodil se je padec, povrhu vsega pa je imel lani še nevšečnosti z gležnjem, zaradi katerih je moral izpustiti celotno pripravljalno obdobje. V zimo je prišel s pomanjkanjem skokov. Od šampionske sezone se mu je na posamični tekmi le trikrat uspelo zavihteti na oder za zmagovalce.

Žrlo ga je, ker ni našel stika z najboljšimi. Veliko je poskušal, obupal ni niti, ko mu je ponagajal gleženj. Vso zimo že vztraja in poskuša. Govoril je, da mu na treningih dobro uspeva, na tekmi pa se mu mozaik ni nikakor sestavil.

"Ni bilo lahko. Težko je, ko prideš na tekmo in se ne uvrstiš v drugo serijo ali celo na tekmo. Zelo sem bil razočaran. Čez nekaj dni sem vedno prišel k sebi in trdo treniral," je Peter dejal za skijumping.pl.

Peter Prevc Sportal Peter Prevc po tretjem mestu presrečen: Danes sem zmagal!

Dočakal odličen dan

V družbi Johanssona in Krafta V družbi Johanssona in Krafta Foto: Reuters Končno smo tisto pravo zadovoljstvo pri njem videli v Oslu na znamenitem Holmenkollnu. Po prvi seriji še ni kazalo, da bo tekmo končal na odru za zmagovalce, saj je bil osmi. V drugo mu je uspel celo drugi najboljši dosežek, ki ga je popeljal na tretje mesto. Nasmeh na obrazu je razkrival, kakšno zadovoljstvo sta mu prinesla skoka.

Govoril je, da je zanj to tretje mesto kot zmaga. "Lepo je biti na stopničkah, in to na prizorišču, ki ima zgodovinsko veljavo. Vesel sem, da sem pokazal najboljše skoke na tekmi, ko štejejo. Zame je bil to odličen dan," je dejal Peter, ki je tako po letu in dobrem mesecu dočakal oder za zmagovalce na posamični tekmi.

Peter Prevc Sportal Timi Zajc in brata Prevc napovedali zelo zanimiv torek

"Počakati bomo morali še nekoliko, da bomo videli, kam me bo poneslo v prihodnosti "

Pogled ima usmerjen proti Lillehammerju in nikamor drugam. Pogled ima usmerjen proti Lillehammerju in nikamor drugam. Foto: Sportida A časa za evforijo ni, saj so že danes kvalifikacije za naslednjo preizkušnjo zelo zahtevne turneje RAW v Lillehammerju. "Vse poletje sem imel težave z gležnjem. Upam, da je zdaj tega konec. To je bila le ena tekma. Počakati bomo morali še nekoliko, da bomo videli, kam me bo poneslo v prihodnosti," je pazljiv najstarejši od bratov Prevc.

Čeprav je Planica z Letalnico bratov Gorišek, kjer bo tradicionalno zaključek svetovnega pokala, že zelo blizu, o njej še ne razmišlja: "Veselim se je, vendar sem zdaj osredotočen na naslednji dan. Pred nami je naporen ritem."

Program 3. turneje RAW AIR

Lillehammer (HS140)
Ponedeljek, 11. marec
17.30 kvalifikacije (5. serija)

Torek, 12. marec
16.00 poskusna serija
17.00 posamična tekma (6. in 7. serija)

Trondheim (HS140)
Sreda, 13. marec 
17.30 kvalifikacije (8. serija)

Četrtek, 14. marec
16.00 poskusna serija
17.00 posamična tekma (9. in 10. serija)

Vikersund (HS240)
Petek, 15. marec
17.30 kvalifikacije (11. serija)

Sobota, 16. marec 
15.45 poskusna serija
17.00 ekipna tekma (12. in 13. serija)

Nedelja, 17. marec
16.00 poskusna serija
17.00 posamična tekma (14. in 15. serija)

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Pozitivc / 11.03.2019. ob 15:17 +2 - 1

    @CUOTA daj si ti ze enkrat zapomni da v sportu sploh v skokih ne mores biti vedno na vrhu. Take sampionske sezone pa sploh nihce ne more imeti vsako leto. Tudi ti imas pomoje v zivljenju vzpone in padce ane? Porazi in poskodbe so sestavni del sporta

    +2 - 1
  • Pozitivc / 11.03.2019. ob 20:29 0 0

    @KRIZAR53 Prevc je že dokazal, da se vrača na svetovnem prvenstvu, ki je pokazal boljše skoke, dokazal je pa že danes na treningih in potem v kvalifikacijah

    0 0
  • krizar53 / 11.03.2019. ob 15:47 0 - 1

    Včerejšni rezultat bo treba ponovit vsaj še 3x,da bo dokazal,da se je vrnil v zmagovalno formo?Sicer so pa dones kvalifikacije in bo že marsikej jasno,upam,da mu bo končno šlo in bo lahko "užival" v skokih?

    0 - 1
delitve: 218
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin