Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 9. 2015,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eugenie Bouchard OP ZDA

Torek, 1. 9. 2015, 13.24

8 let

Zdaj je bolj samozavestna, ko stopi na igrišče

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlada teniška igralka Eugenie Bouchard je po svojem prvem nastopu na OP ZDA povedala, da je zdaj bolj samozavestna in da se še kako zaveda, kako težko se je vrniti na vrh.

Mlada kanadska igralka Eugenie Bouchard je lani poskrbela za pravi teniški bum, potem ko je imela za seboj izjemno sezono. Letos se je znašla v rezultatski črni luknji, saj so njeni rezultati le bleda senca lanskih. Lani se je v Wimbledonu prebila vse do finala, na OP Avstralije in v Parizu je igrala v polfinalu, v svoji zbirki pa ima tudi eno zmago na turnirjih WTA.

Bouchardova je v New Yorku svojo prvo nalogo dobro opravila. V prvem krogu je po dveh nizih premagala domačinko Alison Riske. "Vsak dvoboj je drugačen in vedela sem, da je zelo težka nasprotnica. Ta zmaga mi ogromno pomeni, vendar sem že osredotočena na naslednji dvoboj in ne smem prehitevati dogodkov. Ponosna sem na sebe in poskusila bom dobro igrati tudi na naslednjem dvoboju."

Zaveda se, da mora premagati težave

Dejstvo je, da ima Kanadčanka za seboj težko obdobje, saj ji ni šlo nič od rok. Letošnji rezultati so bili daleč pod pričakovanji. "Naučila sem se, da je pot do uspeha zelo težka, tako kot lani. Vesela sem, da sem lani dosegla tako dobre rezultate, vendar moram zdaj premagati težave kot vsak igralec," je zrelo razmišljala 25. igralka sveta, ki pravi, da je zdaj bolj samozavestna. "Počutim se bolj samozavestno in motivirano. To je na OP ZDA vedno lažje, saj je vzdušje tukaj zares izjemno."

Pozneje je na novinarski konferenci spregovorila še o medijih, ki so se v zadnjih mesecih razpisali o njenih neuspehih in bili kritični do nje. "Čeprav je težko, skušam to odmisliti. Naučila sem se, da morajo mediji pisati zgodbe, vendar mislim, da si tega nisem zaslužila," je še povedala 21-letna igralka iz Montreala, ki se je pri 12 letih preselila na Florido.

Ne spreglejte