Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
14. 12. 2014,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Richard Gasquet Roger Federer Rafael Nadal

Nedelja, 14. 12. 2014, 17.47

8 let

Zanj je bilo 250 tisoč dolarjev premalo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniški igralec Richard Gasquet je razkril, zakaj se ni udeležil mednarodnega teniškega turnirja (IPTL). Kot še pravi, bo v pripravljalnem obdobju treniral z Rafaelom Nadalom.

Veliko jih meni, da francoski teniški igralec Richard Gasquet do zdaj še ni izkoristil svojega teniškega potenciala, saj se mu ne uspe prebiti med najboljše. Francoza so povabili tudi na ekshibicijski turnir, a se ga ni udeležil. Razlog naj bi bil tudi denar, saj so njegovemu rojaku Jo Wilfriedu Tsongaju ponudili 808 tisoč ameriških dolarjev (648.995 evrov), njemu pa "le" 250 tisoč ameriški zelencev (200.803 evrov).

Richard, ki je trenutno 26. igralec sveta, si je tako raje vzel čas za počitek. Priprave na novo sezono bo večinoma opravil v Španiji, kjer bo treniral tudi z Rafaelom Nadalom. "Najprej bom odpotoval v Barcelono, zatem še na Majorko, kjer bom treniral z Rafaelom Nadalom. Veselim se treninga na Majorki, saj so pogoji tam res dobri. Na drugi strani mreže bo stal Nadal, kar mi daje še dodatno spodbudo za trening. Lahko rečem, da bo pripravljalno obdobje zelo špansko," je uvodoma povedal Guasqet, ki je bil na lestvici ATP najvišje uvrščen na sedmo mesto.

28-letni Francoz je bil tudi v francoski ekipi za Davisov pokal, potem ko so na domačem terenu izgubili proti Švicarjem. Kot pravi Gasquet, je ta poraz še danes boleč, vendar priznava, da praktično ni imel pravih možnosti proti Federerju, s katerim sta igrala zadnji, odločilni dvoboj v finalu. "Zelo težko je bilo izgubiti tisti dvoboj. V Lillu je bilo ogromno naših navijačev … dal sem vse od sebe. Federer je 'pošast' popolnosti. Nobenih možnosti nisem imel proti njemu. Ima veliko izkušenj in v najbolj pomembnih dvobojih pokaže najboljšo igro. Ne zlomi se pod pritiskom pomembnosti tekmovanja," je še povedal 28-letni Gasquet.

Ne spreglejte