Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
20.25

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Jelena Ribakina Kaja Juvan Wimbledon

Torek, 4. 7. 2023, 20.25

10 mesecev

Wimbledon (WTA), 2. dan

Juvanovo zaustavil dež, po napredovanje v sredo, branilka naslova potrebovala tri nize

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Kaja Juvan Heather Watson Wimbledon | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je začela nastope na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Dvaindvajsetletnica, 244. na lestvici WTA, se v prvem krogu meri z Rusinjo Margarito Betovo, sicer 1316. igralko sveta. Zaradi dežja in posledične prekinitve ob rezultatu 6:0 in 4:3 v korist Slovenke je dvoboj prestavljen na sredo. Uspešno je začela branilka naslova Kazahstanka Jelena Ribakina, ki je slavila v treh nizih. Zmagali sta tudi druga nosilka Belorusinja Arina Sabalenka in šesta nosilka Tunizijka Ons Jabeur.

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz ugnal Francoza, ki se poslavlja, Britanci dočakali zanesljivo zmago Murrayja

Kaja Juvan je imenitno začela prvi niz, brez vsakršnih težav je hitro, v drugi igri, odvzela servis tekmici, nato še v četrti za vodstvo s 4:0. Potem je na svoj servis dobila igro za 5:0, po kratki prekinitvi zaradi dežnih kapelj pa je potrdila zmago v prvem nizu z novim "brejkom".

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan, ki je po številnih poškodbah močno padla na lestvici WTA (na njej je bila že 41. in ima doslej dve turnirski zmagi), izgubila prvo igro v drugem nizu, in to na svoj začetni udarec.

V naslednji igri je tekmici vrnila z enako mero in izid poravnala na 1:1, a nato spet izgubila igro na svoj servis. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Niza pa igralki nista mogli dokončati, saj je dež povzročil daljšo prekinitev.

V drugem krogu bo zmagovalko slovensko-ruskega obračuna pričakala boljša iz dvoboja med 22. nosilko, Rusinjo Anastasijo Potapovo, in Švicarko Celine Naef, ki je 165. na lestvici WTA. Pred prekinitvijo zaradi dežja je Potapova dobila prvi niz s 6:3, v drugem pa je rezultat 4:3.

Branilka naslova Jelena Ribakina je začela z zmago z 2:1. | Foto: Guliverimage Branilka naslova Jelena Ribakina je začela z zmago z 2:1. Foto: Guliverimage

Ribakina po izgubljenem nizu priredila preobrat

Branilka naslova, Kazahstanka Jelena Ribakina, je bila na pokritem igrišču boljša od Američanke Shelby Rogers s 4:6, 6:1 in 6:2. Napredovanje si je zagotovila tudi šesta nosilka Ons Jabeur, ki je Poljakinjo Magdaleno Frech izločila s 6:3, 6:3.

Tretji dvoboj v ženski konkurenci, ki so ga uspeli izpeljati, je dobila druga nosilka Arina Sabalenka. Belorusinja je v prvem krogu s 6:3 in 6:1 premagala Madžarko Panno Udvardy.

Ženske, 1. krog:

Ons Jabeur (Tun/6) - Magdalena Frech (Pol) 6:3, 6:3;
Elena Ribakina (Kaz/3) - Shelby Rogers (ZDA) 4:6, 6:1, 6:2;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Panna Udvardy (Mad) 6:3, 6:1.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković začel suvereno
Marion Bartoli
Sportal "Sprva sem želela shujšati, nato je to postala obsedenost"
 
Ne spreglejte