Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2011,
21.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Juan Martin del Potro Bernard Tomic

Nedelja, 26. 6. 2011, 21.32

7 let, 12 mesecev

V Wimbledonu dobili vse četrtfinaliste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Wimbledonu smo v ponedeljek dobili vse četrtfinaliste. To so Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković, Bernard Tomic, Mardy Fish, Feliciano Lopez, Jo-Wilfried Tsonga in Andy Murray.

Prvemu igralcu sveta žreb tokrat ni prizanesel, saj mu je že v osmini finala namenil zelo zahtevnega nasprotnika. Argentinec Del Potro se je namreč dobro upiral Nadalu, slednji pa se je napredovanja veselil po skoraj štirih urah. "Vesel sem, da mi je uspelo. Malo nas je lovila tema, želel pa sem si zaključiti danes, četudi pod lučmi. Po prvem nizu sem že mislil, da bom moral predati dvoboj, saj mi je nagajala poškodba na levi nogi, bolelo me je, a se je bolečina nato le umirila. Vsekakor bom jutri poiskal nasvet zdravnika," pa je po dolgem dvoboju dejal Nadal.

V prvem obračunu na največjem prizorišču v Wimbledonu sta se spopadla domačin Andy Murray in Francoz Richard Gasquet, na veliko veselje domačinov pa je Škot tekmeca nadigral že po treh nizih (7:6, 6:3, 6:2). Napredovanje v četrtfinale si je priboril mladi Avstralec hrvaških staršev Bernard Tomic, ki je postal četrti najmlajši igralec z uvrstitvijo v četrtfinale Wimbledona. Tomic je s 6:1, 7:5 in 6:4 premagal Belgijca Xavierja Malisseja. "To je neverjetno. V veliko čast mi je, da mi je to uspelo v Wimbledonu. Zdaj se ne bom ustavil, tako ali tako nimam nič izgubiti. To je zmeraj velika prednost," je dejal 18 let in 226 dni stari Avstralec, ki je na sveti travi zaigral kot kvalifikant.

Najboljši igralec v letošnji sezoni, Srb Novak Đoković je v treh nizih odpravil Francoza Michaela Llodro. Šestkratni zmagovalec V All England Clubu, Švicar Roger Federer, je proti Rusu Mihailu Južnimu prvi niz izgubil, nato pa naslednje tri dobil s 6:3. "Danes je za mano težek dvoboj, a mislim da sem dobro igral, čeprav sem izkoristil ponujene priložnosti šele v tretjem nizu. Nikoli ni lahko, če oddaš prvi niz, lahko je tudi nevarno, a v drugem sem se zbral. Na koncu se je že temnilo, nisem vedel, kako dolgo bova še lahko igrala, a je le posijalo sonce in zmagal sem. Veselim se že naslednjega dvoboja proti Joe-Wilfriedu Tsongi," je po dvoboju dejal Federer.

Lanski finalist Čeh Tomaš Berdych je igral z desetim nosilcem Američanom Mardyjem Fishom in moral priznati premoč v treh nizih. Tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga je potreboval le tri nize, da je izločil Španca Davida Ferrerja.

Ne spreglejte