Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2015,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Gael Monfils

Torek, 26. 5. 2015, 8.06

8 let

Tsonga izločil Berdycha, Federer in Monfils bosta nadaljevala v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osmi dan OP Francije so potekali zanimivi dvoboji, a ravno pričakovan vrhunec dneva med Rogerjem Federjem in domačinom Gaelom Monfilsom ni dobil zmagovalca.

Roger Federer in Gael Monfils sta si po dveh nizih (6:3, 4:6) stisnila roki in zaradi mraka oziroma slabe vidljivosti prekinila obračun, ki se bo nadaljeval v ponedeljek. Da Švicarju na osrednjem igrišču ne bo lahko, je bilo jasno, saj je imel dva nasprotnika. Poleg Monfilsa še francoske navijače, ki držijo pesti za domačega ljubljenca. Igralca sta se do zdaj pomerila 12-krat. Boljšo statistiko ima 33-letni Baselčan, ki je zmagal osemkrat. Ne gre pa prezreti dejstva, da je bil nazadnje boljši Monfils. Osemindvajsetletni Francoz je Federerja premagal v četrtfinalu Monte Carla.

Pravočasno je s svojim tekmecem opravil drugi švicarski predstavnik Stanislas Wawrinka, ki je Simona Gillsa ekspresno poslal pod prho (6:1, 6:4 in 6:2).

Za domače veselje pa je poskrbel Jo-Wilfried Tsonga, ki se bo za polfinale udaril prav z japonskim asom. Štirinajsti nosilec, polfinalist leta 2013, ki se želi v velikem slogu vrniti po poškodbi, je v štirih nizih s 6:3, 6:2, 6:7 (5), 6:3 izločil favoriziranega Čeha Tomaša Berdycha, četrtega nosilca.

Nišikori v japonsko teniško zgodovino

Kei Nišikori se je kot prvi Japonec po 82 letih uvrstil v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Francije. Peti nosilec je v osmini finala s 6:3, 6:4 in 6:2 izločil Rusa Tejmuraza Gabašvilija. Zadnji Japonec, ki je igral v četrtfinalu Roland Garrosa, je bil Jiro Satoh, v letih 1931 in 1933 se je prebil do polfinala.

"Seveda, da je krasen občutek, če se vpišeš v zgodovino, še zlasti zgodovino japonskega in azijskega tenisa. Pesek ni moja najbolj priljubljena podlaga, a bom kljub temu skušal narediti korak naprej. Upam, da bom lahko tudi v četrtfinalu uprizoril igro, ki me je krasila doslej," je bil vesel Nishikori.

Ne spreglejte