Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 1. 2022,
12.18

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Aslan Karacev Madison Keys teniški globus

Sobota, 15. 1. 2022, 12.18

2 leti, 3 mesece

Teniški globus, 15. januar

Madison Keys zmagovalka Adelajde, Karacev v finalu Sidneyja ugnal Murrayja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Madison Keys | Madison Keys je zmagovalka turnirja serije WTA v Adelajdi. | Foto Guliverimage

Madison Keys je zmagovalka turnirja serije WTA v Adelajdi.

Foto: Guliverimage

Ameriška teniška igralka Madison Keys je zmagovalka turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelajda z denarnim skladom 239.477 ameriških dolarjev. V finalu je s 6:1 in 6:2 ugnala rojakinjo Alison Riske.

Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova tik pred OP Avstralije predala dvoboj, finale bo ameriški

Povsem ameriški finale ni postregel z razburljivim koncem turnirja, saj je bila 26-letna Keysova v 68 minutah igre enostavno premočna za pet let starejšo rojakinjo. Keysova (87. na lestvici WTA) je v 11. finalu v karieri osvojila šesto lovoriko, prvo po avgustu 2019 v Cincinnatiju.

Sedeminpetdeseta igralka sveta Riskejeva je v 12. finalu izgubila še devetič. Lani je denimo izgubila v finalu portoroškega turnirja WTA, pred dobrima dvema mesecema pa je bila najboljša v avstrijskem Linzu.

Riskejeva bi se morala v petkovem polfinalu pomeriti s slovensko predstavnico Tamaro Zidanšek, a je ta zaradi poškodbe trebušne mišice brez boja predala obračun.

Badosa v razburljivem finalu ugnala Krejčikovo Paula Badosa je zmagovalka Sidneyja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Paula Badosa je zmagovalka Sidneyja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Španka Paula Badosa je zmagovalka turnirja serije WTA v avstralskem Sydneyju z nagradnim skladom 703.580 ameriških dolarjev. V finalu je po tesnem obračunu ugnala Čehinjo Barboro Krejčikovo s 6:3, 4:6, 7:6 (4).

Badosa, deveta igralka lestvice WTA in peta nosilka v Sydneyju je v tretjem finalu osvojila še tretji naslov. Pred tem je v letu 2021 dobila turnirja v Beogradu in Indian Wellsu.

Tretja nosilka Krejčikova, sicer olimpijska zmagovalka v dvojicah iz Tokia in zmagovalka lanskega OP Francije ostaja pri treh turnirskih zmagah. V finalu je igrala šestkrat.

Kokkinakis osvojil naslov v Adelaide

Avstralski teniški igralec Thanasi Kokkinakis je zmagovalec teniškega turnirja ATP v avstralskem mestu Adelaide z nagradnim skladom 430.530 ameriških dolarjev (377.000 evrov). V finalu je po treh nizih s 6:7 (6), 7:6 (5), 6:3 premagal Francoza Arthurja Rinderknecha.

Tenisača doslej z nastopi v finalih nista imela veliko izkušenj. Pravzaprav je le Kokkinakis (145. na lestvici ATP) pred nastopom v Adelaide že okusil slast igranja na zadnji stopnički turnirjev na najvišji ravni. Rinderknech, sicer 58. igralec lestvice ATP pa je prvič zaigral v finalu.

Avgusta leta 2017 je Kokkinakis izgubil v finalu Los Cabosa, nato pa imel ogromno težav s poškodbami. Letošnjo sezono je že storil korak naprej in pred OP Avstralije razveselil domačo javnost.

Karacev premočan za Murrayja v Sydneyju

Rus Aslan Karacev je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v avstralskem Sydneyju z denarnim skladom 521.000 ameriških dolarjev. Osemindvajsetletnik iz Vladikavkaza je v finalu s 6:3, 6:3 ugnal Škota Andyja Murrayja.

Aslan Karacev je v finalu Sidneyja ugnal Andyja Murrayja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aslan Karacev je v finalu Sidneyja ugnal Andyja Murrayja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Štiriintridesetletni Murray, zmagovalec treh grand slamov je v 69. finalu neuspešno naskakoval 47. turnirsko zmago, Karacev pa je bil v četrtem finalu tretjič najboljši na turnirjih najvišje ravni ATP.

Doslej je 20. igralec lestvice ATP slavil marca lani v Dubaju ter v Moskvi pred tremi meseci. Izgubil je le finale turnirja v Beogradu lani aprila, ko ga je v finalu ustavil Italijan Matteo Berrettini.

Škot je nazadnje slavil v Antwerpnu pred dvema letoma in tremi meseci. Po številnih poškodbah bo 34-letnik iz Dunblana na OP Avstralije nastopil s posebnim povabilom organizatorja, saj na lestvici ATP zaseda 135. mesto.

Adelajda, turnir serije WTA (239.477 ameriških dolarjev):

- finale:
Madison Keys (ZDA) - Alison Riske (ZDA) 6:1, 6:2.

 

Sydney WTA (703.580 ameriških dolarjev):

- finale:
Paula Badosa (Špa/5) - Barbora Krejčikova (Češ/3) 6:3, 4:6, 7:6 (4).

 

Adelaide 2, ATP (430.530 ameriških dolarjev):

- finale:
Thanasi Kokkinakis (Avs) - Arthur Rinderknech (Fra) 6:7 (6), 7:6 (5), 6:3.

 

Sydney, ATP (521.000 ameriških dolarjev):

- finale:
Aslan Karacev (Rus/1) - Andy Murray (VBr) 6:3, 6:3.

Novak Đoković
Sportal Đoković spet priprt: znano je, kam so ga namestili
Novak Đoković
Sportal Znano je, kdaj bo odločilna obravnava, Đokovića ni bilo na spregled
Novak Đoković
Sportal Marketinški strokovnjak: Đoković iz te zgodbe ne bo izšel kot zmagovalec
 
Ne spreglejte