Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2022,
17.12

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Natisni članek

Paula Badosa Barbora Krejčikova WTA teniški globus Tamara Zidanšek

Petek, 14. 1. 2022, 17.12

2 leti, 3 mesece

Teniški globus, 14. januar

Zidanškova tik pred OP Avstralije predala dvoboj, finale bo ameriški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek je zaradi poškodbe predala polfinalni dvoboj. | Foto Guliverimage

Tamara Zidanšek je zaradi poškodbe predala polfinalni dvoboj.

Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zaradi poškodbe trebušne mišice predala polfinalni obračun na turnirju serije WTA v avstralskem mestu Adelajda. V finale je tako brez boja napredovala Američanka Alison Riske. Poškodba Slovenke na srečo ni resnejše narave. V Sydneyju se bo igral češko-španski finale, Čehinja Barbora Krejčikova je v polfinalu ubranila kar sedem zaključnih žogic.

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, na lestvici WTA zaseda 31. mesto, bi se morala ob 2.30 po slovenskem času pomeriti z Alison Riske (57. WTA), a je po četrtfinalni zmagi nad še eno Američanko Lauren Davis začutila bolečino v predelu trebuha in danes pred polfinalom predčasno končala nastop v Adelajdi.

Glede resnosti poškodbe pred prvim grand slamom sezone je 24-letna Konjičanka na družbenih omrežjih pomirila navijače. "Zelo mi je žal, da sem bila zaradi poškodbe trebušne mišice prisiljena predati polfinalni obračun. Zdaj se želim posvetiti le temu, da bom 100-odstotno in kar se da pripravljena na nastop na odprtem prvenstvu Avstralije," je zapisala na Instagramu. Na OP Avstralije se bo 24-letna Konjičanka kot 29. nosilka v prvem krogu pomerila z Nizozemko Arantxo Rus.

 

Finale bo ameriški, Madison Keys je v drugem polfinalu premagala 17-letno rojakinjo Coco Gauff. Povsem ameriški obračun je odločil tretji niz, ki ga je s 7:5 dobila Keysova, sicer finalistka OP ZDA 2017. Starejša od obeh Američank je prvi niz izgubila s 3:6, nato pa osvojila drugega s 6:2. Keysova (87. WTA) bo v 11. finalu v karieri igrala za šesto lovoriko. Nazadnje je slavila avgusta 2019 v Cincinnatiju.

Čehinja ubranila kar sedem zaključnih žogic

Barbora Krejčikova je v polfinalu proti Estonki Anett Kontaveit ubranila kar sedem zaključnih žogic. | Foto: Reuters Barbora Krejčikova je v polfinalu proti Estonki Anett Kontaveit ubranila kar sedem zaključnih žogic. Foto: Reuters Čehinja Barbora Krejčikova in Španka Paula Badosa sta finalistki turnirja serije WTA v avstralskem Sydneyju z nagradnim skladom 703.580 ameriških dolarjev. Krejčikova bo v finalu naskakovala četrti naslov na najvišji ravni, Badosa pa tretjega.

Španka, v Sydneyju peta nosilka, doslej v finalih še ni izgubila. Maja lani je osvojila turnir v Beogradu, oktobra pa močan turnir v Indian Wellsu. V polfinalu je tokrat zanesljivo s 6:2, 6:2 ugnala Rusinjo Darjo Kasatkino.

Tretja nosilka Krejčikova je imela v svojem polfinalnem obračunu precej več težav. Ubranila je kar sedem zaključnih žogic četrte nosilke Estonke Anett Kontaveit in se na koncu z izidom 0:6, 6:4, 7:6 (12) po dveh urah in pol veselila preboja v finale.

Olimpijska zmagovalka v dvojicah iz Tokia in zmagovalka lanskega OP Francije je dobila zadnje tri finalne obračune, nazadnje v Pragi julija lani.

Rinderknech in Kokkinakis za naslov v Adelaide

Francoz Arthur Rinderknech in Avstralec Thanasi Kokkinakis sta finalista teniškega turnirja ATP v Adelaide z nagradnim skladom 430.530 ameriških dolarjev. Rinderknech je v polfinalu premagal rojaka Corentina Mouteta s 6:1 in 6:3, Kokkinakis pa je izločil četrtopostavljenega Hrvata Marina Čilića s 6:2, 3:6 in 7:6 (10).

Adelaide, WTA (239.477 ameriških dolarjev):

Polfinale:
Alison Riske (ZDA) - Tamara Zidanšek (Slo/4) brez boja;
Madison Keys (ZDA) - Coco Gauff (ZDA/3) 3:6, 6:2, 7:5.

Sydney WTA (703.580 ameriških dolarjev):

Polfinale:
Barbora Krejčikova (Češ/3) - Anett Kontaveit (Est/4) 0:6, 6:4, 7:6 (12);
Paula Badosa (Špa/5) - Darja Kasatkina (Rus) 6:2, 6:2.

Adelaide 2, ATP (430.530 ameriških dolarjev):

Polfinale:
Arthur Rinderknech (Fra) - Corentin Moutet (Fra) 6:1, 6:3;
Thanasi Kokkinakis (Avs) - Marin Čilić (Hrv/4) 6:2, 3:6, 7:6 (10).

Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova in Juvanova dobili nasprotnici za OP Avstralije #video
Tamara Zidanšek
Sportal Razpoložena Zidanškova v polfinalu turnirja v Avstraliji
Ne spreglejte