Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 4. 2018,
9.57

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Valentino Rossi Roger Federer ATP MotoGP

Sreda, 4. 4. 2018, 9.57

6 let

Ste vedeli, s kom je Roger Federer vseskozi v stikih?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi in Roger Federer sta zagotovo dva izmed najbolj priljubljenih svetovnih športnikov. Ne samo zaradi svojih uspehov, ampak tudi zaradi svojih zmožnosti. Kljub svojim zrelim športnim letom vsak v svojem športu še vedno dosegata vrhunske rezultate. Med njima pa vlada tudi izjemno spoštovanje.

Legendarni motociklist Valentino Rossi je pred dnevi za časnik La Gazzetta dello Sport povedal, da sta z Rogerjem Federerjem vseskozi v stikih in da ga zelo občuduje. Rossi je pogosto aktiven na družabnih omrežjih, kjer med drugim kaže navdušenje nad uspehi švicarskega teniškega virtuoza.

Valentino Rossi | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Rossi pri Federerju najbolj ceni njegov talent

Italijan je med drugim dejal, da v Federerju vidi sebe, o svojem prijatelju pa zmeraj govori z velikim spoštovanjem. "Že od nekdaj je bil eden mojih najbolj priljubljenih športnikov. Zdaj še toliko bolj, ko sva skupaj v tem. Veliko si dopisujeva in do njega gojim zares veliko spoštovanje," je povedal 39-letni Valentino Rossi.

Đoković se veliko bolj muči

Pozneje so ga vprašali, kaj najbolj ceni pri Federerju, ki je tri leta mlajši od njega. Odgovoril je: "Najbolj cenim njegov izjemen talent in to, kako je pri svojih 36 letih ostal konkurenčen. Pravzaprav je še boljši. Mislim, da bi ga v dvoboju na tri dobljene nize lahko premagal le super Novak Đoković, a pri njem je videti, da se veliko bolj muči," je še povedal Rossi.

Roger Federer je dobil letošnji uvodni turnir za grand slam - OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je dobil letošnji uvodni turnir za grand slam - OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Oba sta zelo dobro začela sezono

Medtem ko je Roger Federer že dobro zakorakal v novo sezono, je Rossi pred časom v Katarju odpeljal šele svojo prvo dirko. Baselčan je letos zmagal na dveh turnirjih, med drugim je dobil tudi uvodni turnir za grand slam – OP Avstralije. Na turnirju serije masters v Indian Wellsu se je prebil do finala, medtem ko je v Miamiju presenetljivo izpadel v prvem krogu. Eden najboljših igralcev vseh časov se je za tem odločil, da bo počival tri mesece oziroma izpustil sezono na pesku.

Valentino Rossi je na uvodni dirki v Katarju pokazal, da je kljub svojim 39 letom še vedno zelo konkurenčen. Devetkratni svetovni prvak je v Katarju zasedel 3. mesto. Ta konec tedna ga že čaka dirka v Argentini, od koder ima lepe spomine, saj je bil lani drugi.

Ne spreglejte