Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
8. 10. 2013,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Torek, 8. 10. 2013, 10.33

8 let

Roger Federer: Nadalova vrnitev je bila neverjetna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Roger Federer se po OP ZDA znova vrača na teniška igrišča. Zaigral bo na turnirju masters v Šanghaju, kjer si bo skušal zagotoviti nastop na finalnem turnirju v Londonu.

Po turnirju v New Yorku se je Švicar umaknil iz teniške karavane in se posvetil treningu. Treninge je opravljal v Švici in Dubaju, zdaj pa želi v Šanghaju prikazati igro, ki jo je nekoč že kazal. "To je ena tistih stvari, ko si želiš, da se premakne v pravo smer," so bile prve besede Federerja, ki se je na OP ZDA poslovil v četrtem krogu, potem ko ga je presenetljivo izločil Tommy Robredo. "Menim, da se moja igra vrača, kar je najpomembneje. Ostati moram pozitiven in trdo trenirati vsak dan," je povedal 32-letni teniški igralec, ki se bo v prvem krogu turnirja v Šanghaju pomeril z Andreasom Seppijem.

"Na začetku sezone je bil moj glavni cilj, da se uvrstim na finalni turnir osmerice v Londonu. Menim, da je to najboljši turnir v sezoni, in hočem biti del tega. Zaradi tega turnirja imam ogromno motivacije za naprej. Dokler se bom psihično in fizično dobro počutil, ne vidim razloga, da ne bi bil del velikih dvobojev," je razkril svoje bližnje cilje švicarski teniški virtuoz, ki je že šestkrat osvojil finalni turnir in drži rekord v zmagah.

Pozneje se je dotaknil še svojega dobrega prijatelja in rivala na teniških igriščih, Rafaela Nadala, s katerim imata statistiko v zmagah 21:10 za Španca. Nazadnje sta se pomerila v četrtfinalu turnirja masters v Cinncinatiju, kjer je bil v treh nizih boljši Nadal. "Mislim, da je bila to neverjetna vrnitev Nadala, o tem ni dvoma. Še pred letom so nekateri govorili, da verjetno ne bo nikoli več igral tenisa. No, zdaj je prvi igralec sveta. Tako hitro se stvari obrnejo v tenisu. Včasih se nekatere igralce prehitro odpiše. Vesel sem, da mu je uspela takšna vrnitev," je za konec dodal Federer, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 7. mesto.

Ne spreglejte