SiolNET. Sportal Tenis
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Teniška hiša slavnih

Roddick in Clijsters vstopata v hišo slavnih

0,15

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nekdanji številki ena v svetu tenisa Kim Clijsters in Andy Roddick sta dva izmed petih igralcev, ki jih bodo v soboto sprejeli v mednarodno teniško hišo slavnih. Pridružili se jima bodo še Nizozemka Monique Kalkman-van den Bosch in Američana Steve Flink ter Vic Braden.

"Sem zelo počaščena. V veliko čast mi je, da bom med številnimi pomembnimi teniškimi imeni, ki sem jih spremljala in občudovala med odraščanjem. Z nekaterimi sem v času svoje kariere imela tudi možnost zaigrati," je povedala 34-letna Belgijka Kim Clijsters, ki je trikratna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, enkrat pa je osvojila tudi avstralsko krono.

Roddick: Ganjen sem

Američan Andy Roddick, ki je predstavnik iste generacije kot Clijstersova, je osvojil svoj edini turnir za grand slam leta 2003, in sicer na odprtem prvenstvu ZDA, še trikrat pa se je boril v finalu proti Rogerju Federerju, vendar mu ni uspelo.

Andy Roddick je zadnji Američan, ki je osvojil OP ZDA. | Foto: Reuters Andy Roddick je zadnji Američan, ki je osvojil OP ZDA. Foto: Reuters

"To je nekaj posebnega. Obožujem ta šport in rade volje sem del njega. Ganjen sem, da je moja prisotnost v tenisu za vedno zapisana v zgodovino," je sprejem v teniški hram slave komentiral Američan.

Spodbuda za vse, ki so se pred kratkim poškodovali

Nizozemka Monique Kalkman-van den Bosch, štirikratna paraolimpijska prvakinja, je pri štirinajstih letih zbolela za rakom, ki jo je paraliziral od pasu navzdol. Leta 1984 je osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu na paraolimpijskih igrah, nato pa se je preusmerila v igranje tenisa na invalidskem vozičku.

Andy Roddick, Monique Kalkman van den Bosch in Steve Flink bodo v soboto sprejeti med elito. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Roddick, Monique Kalkman van den Bosch in Steve Flink bodo v soboto sprejeti med elito. Foto: Guliverimage/Getty Images

"S slavljenem in promoviranjem moje discipline v hiši slavnih, ponujamo spodbudo za vse, ki so se pred kratkim poškodovali. Pomembno je, da se zavedajo vseh svojih možnosti v situaciji, v kateri so se znašli in hvaležna sem, da sem lahko del tega," je povedala 53-letna Kalkman-van den Boscheva.

Prostor v hiši slavnih pa bosta dobila tudi dolgoletni radijski komentator Steve Flink in Vic Braden, ki še vedno velja za priznanega teniškega inštruktorja, predvsem zaradi načina, kako je v svoje delo učinkovito vpeljeval znanstvene in psihološke metode.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin