Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
9. 5. 2014,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andy Murray

Petek, 9. 5. 2014, 14.59

8 let

Peščena igrišča nočna mora Andyja Murrayja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Peščena podlaga že od nekdaj ni najbolj ustrezala Andyju Murrayju, zgodba pa se ponavlja tudi v letošnji sezoni, ko se je poslovil že v drugem krogu mastersa v Madridu.

Pri Škotu vsako leto traja kar nekaj časa, da se privadi na peščeno podlago. Murray si je letos vzel celo mesec dni časa za pripravo na peščeni del sezone, tako da je nekoliko presenetljivo, da je v Madridu tako kmalu izpadel iz tekmovanja.

"Trening na peščeni podlagi je pomembnejši kot na drugih podlagah. Moram se privajati na gibanje in način igranja, ki je precej drugačen kot na preostalih podlagah," je sprva povedal lanski zmagovalec Wimbledona in dodal: "Moram se navaditi na tovrstno igro, ker stvari, ki jih počenjaš na preostalih podlagah, ne delujejo tako dobro na pesku. Vzame ti veliko časa, da spet pridobiš tisto potrebno rutino."

Na turnirju v Madridu je sprva kazalo, da Andy pridobiva samozavest in da počasi prihaja v tisti pravi tekmovalni ritem. 26-letni Britanec se je v uvodnem dvoboju mastersa pomeril z Nicolasom Almagrom, ki je teden dni pred tem v Barceloni izločil Rafaela Nadala. V tem dvoboju je bil boljši Škot, ki je Španca ugnal v treh nizih. V naslednjem krogu pa je doživel hladno prho. Po dveh nizih ga je domov poslal 46. igralec sveta Santiago Giraldo, izid na koncu je bil 6:3 in 6:2 za Kolumbijca.

"Moja igra ni podobna ničemur"

"Težko je, ker včasih igram zelo dober tenis, naslednji dan pa sem daleč od želene forme," je dejal po dvoboju z Giraldom. Med dvoboji so obdobja, ko igram zelo dobro, v naslednjem trenutku pa moja igra ni podobna ničemur, zato si moram v prihodnje prizadevati za konstantnost. Moja najvišja raven igre mora trajati bistveno dlje kot zdaj. Predvsem bom moral delati tudi za psihično pripravljenost," je še povedal Murray, ki je že nekaj časa brez glavnega trenerja, potem ko se je od njega poslovil Ivan Lendl. V zadnjih dneh se je celo govorilo, da bi lahko trenersko palico prevzel legendarni John McEnroe, v igri pa naj bi bil tudi Šved Jonas Bjorkman.

Škot se bo zdaj osredotočil na turnir v Rimu, ki bo na sporedu prihodnji teden. Leta 2011 se je prebil celo do polfinala, v zadnjih dveh letih pa se ni najbolj izkazal. Predlani se je od turnirja poslovil v tretjem krogu, lani pa ga je že v drugem krogu izločil Španec Marcel Granollers. Sodeči po zadnjih rezultatih mu tudi letos ne kaže najbolje.

Ne spreglejte